Alcover: “La dreta ha hagut de reconèixer que l’única sortida de la crisi és per l’esquerra, defensant polítiques que no estan en el seu ADN”

El portaveu socialista ha defensat la gestió de la pandèmia a les residències de l’IMAS, atribuint els bons resultats, entre d’altres, “a l’increment del 50% en la despesa en personal realitzat els darrers 5 anys”

El Portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha pronunciat avui el seu discurs en el Debat de Política General de la institució mallorquina, on ha assegurat que aquesta pandèmia “ha posat de manifest que l’única sortida possible de la crisi és per l’esquerra, i fins i tot la dreta ho ha reconegut, defensant polítiques contràries a la seva ideologia”.

Per Alcover, això “inhabilita la dreta per pilotar la sortida d’aquesta crisi, ja que haurien d’aplicar polítiques en les que no creuen”.

“Si haguéssim hagut de gestionar la crisi amb la dreta d’abans, haguéssim fet caure empreses, autònoms i persones”, ha remarcat el portaveu socialista, que, per altra banda, s’ha demanat “si les xifres de contagis a les residències haguessin estat tan bones amb una pandèmia gestionada pels partits de dreta”.

En aquest sentit, Alcover ha recordat que durant el govern de Maria Salom es va retallar un 9% la despesa en personal de l’IMAS, mentre que en els darrers 5 anys, amb els governs d’esquerres, s’ha augmentat gairebé un 50%. Per això, ha afirmat que “la ruixada de la Covid-19 ens ha agafat amb la teulada de la casa arreglada, i les dades ens avalen amb només un 2,5% de contagis a les residències públiques”.

Pel que fa a les intervencions de l’oposició, el portaveu socialista ha lamentat “haver assistit a un discurs d’argumentaris i no d’arguments”, sobretot “pel que fa al Partit Popular i a Vox, que han aportat molt poc a l’eficàcia del debat”.

En canvi, ha assegurat que “la presidenta Cladera ha demostrat que domina i lidera el Consell”, i, igual que ha fet ella al llarg de les seves intervencions, ha convidat l’oposició “a presentar propostes que puguem aprovar en el proper plenari i ens permetin extreure una conclusió positiva d’aquest debat”.

Leave a Reply