Els Socialistes de Maria de la Salut rebutgen la moció de censura per estar fonamentada en l’afany de poder i de derrocar l’actual equip de govern

Rafel Aulet: “L’única ’esquerra del poble de Maria, que sempre ha estat fidel als seus principis i que mai ha compromès el vot dels seus electors, és la del Partit Socialista, que seguirà defensant l’interès general i el que sigui millor per al poble de Maria de la Salut, sigui des del govern o des de l’oposició”. 

Els Socialistes de Maria de la Salut consideren la moció de censura anunciada per PP i X Maria una acció “fomentada en l’afany de poder i de derrocar a l’actual equip de govern, el qual s’ha vist limitat en la seva acció per la pandèmia i l’Estat d’Alarma”, tal com ha denunciat el portaveu socialista i regidor d’Urbanisme, Seguretat Ciutadana i Medi Ambient, Rafel Aulet.

Tant és així que, per exemple, X Maria ha fet dimitir a tota la seva llista electoral, començant pel cap de llista, Guillem Jordà, seguint per Bernadí Gual, Margalida Quetglas, Jaume Ferriol, Caterina Agnès Munar, Marga Ribas, Pere Jordà, Margalida Mestre i Catalina Inès Perelló i fins a arribar al primer suplent, Bernat Quetglas, el qual ara postulen com a batle.

Als socialistes també els crida l’atenció que els regidors que signaran la moció de censura, Gabi Ferriol, Catalina Roig i Bernat Quetglas, han estat regidors del Partit Socialista altres legislatures. De fet, Ferriol va promoure juntament amb Bernadí Gual, la legislatura pasada, una moció per fer fora a l’antic batle del PP, Toni Mulet, formació amb la qual ara volen pactar.

Amb tot plegat, Aulet ha lamentat que “ens hem assabentat de la intenció de presentar aquesta moció de censura per la premsa, va ser gestada mentre manteníem reunions amb tots els grups polítics per a l’aprovació dels pressuposts que vam dur a plenari amb el vistiplau de tots els grups amb representació municipal”.

En aquest sentit, Aulet ha explicat que “tant PP com X Maria primer van votar en contra dels pressuposts, faltant a la seva paraula inicial, tot i que estaven advertits dels problemes que la no aprovació dels comptes municipals podrien comportar per al nostre poble”, a la qual cosa ha afegit que “imaginam que van votar en contra perquè estaven a l’espera d’arribar a un acord per presentar la moció de censura”.

La sorpresa del portaveu socialista, però, va ser quan 15 dies després “l’oposició s’absté per tirar els pressuposts endavant, ja que si no sortien, Maria de la Salut perdia dues subvencions que implicaven una inversió al municipi d’1 milió d’euros”, per la qual cosa “és mal d’explicar per a l’oposició aquest canvi d’opinió en només 15 dies”.

Aulet ha assegurat que “la moció de censura deixarà clar qui prioritza el benefici propi per damunt del bé comú, esgrimint arguments tan pobres com la manca de transparència o la manca de confiança en l’equip de govern, una confiança que ens van atorgar els mariandos i les mariandes a les urnes”.

En qualsevol cas, el portaveu socialista espera que “la transparència sigui la bandera del nou equip de govern, nosaltres com a Grup Municipal Socialista serem els primers en exigir-la, tot recordant com “el PP, que ara governarà amb X Maria, és el mateix que va deixar 2 milions d’euros de forat a les arques municipals per fer una escola i establint convenis que aviat es resoldran als jutjats, marcant el futur del poble”.

A més a més, per als Socialistes de Maria “crida l’atenció aquesta barreja política, la de la dreta més castissa amb la de l’esquerra formada per un conglomerat d’ex militants socialistes, afiliats de MÉS per Mallorca i simpatitzants.

Sigui com sigui, Aulet s’ha compromès en què “l’esquerra del poble de Maria,que sempre ha estat fidel als seus principis i que mai ha compromès el vot dels seus electors, la qual representa el Partit Socialista, seguirà defensant l’interès general i el que sigui millor per al poble de Maria de la Salut, sigui des del govern o des de l’oposició”.

Leave a Reply