El Consell de Mallorca ha perdut un any sota el mandat d’un Galmés embossat amb la ultradreta.

La portaveu socialista, Catalina Cladera ha lamentat que el pacte de govern PPVOX al Consell de Mallorca ha fet “perdre un any als mallorquins”, amb una gestió “dubtosa i ineficaç”, i un president que “ha creat nous problemes als mallorquins en compte de resoldre els ja existents”, com es demostra amb la contundent resposta ciutadana en les manifestacions per temes de Memòria Democràtica, saturació turística i llengua.

Aquest dilluns es compleix un any exacte del mandat de Galmés al Consell de Mallorca. Un mandat marcat per haver estat la porta d’entrada dels feixista al govern de Mallorca, l’estigma que per Cladera “acompanyarà Galmés en la resta de la seva carrera política”. Aquest pacte ha estat clau per les polítiques “regressives” en matèria de llengua i cultura, Igualtat i Diversitat, Sostenibilitat i Medi Ambient o en Turisme que s’han implantat a Mallorca, girant 180 graus les iniciatives preses durant els darrers 8 anys de governs de progrés a la nostra illa.

“Mallorca ha perdut un any, amb un president embossat que no soluciona els problemes dels ciutadans, si no que en crea de nous” ha afirmat Cladera per qui “el canvi real anunciat per Galmés era deixar entrar el feixisme dins del govern de Mallorca”.

La portaveu socialista ha acusat Galmés de no tenir un projecte propi de govern i “malbaratar l’herència rebuda”, per haver deixat escapar inversions `pactades amb fons ‘next generation’, o tudar 43 milions d’euros en la tarifa del fems que “no calia subvencionar tant si s’hagués sabut negociar be amb la concessionària”.

En l’àmbit de mobilitat, Cladera creu que “Galmés segueix embossat”, amb mesures estrella com l’increment de la velocitat a la Via de Cintura de Palma, o la retirada del carril BUS Vao de la Ma 19, que no ha aconseguit fer, per que “el carril ha vingut per quedar-se”. Com a única mesura per agilitar la circulació a la xarxa viària de Mallorca, Galmés ha anunciat la redacció d’un estudi de càrrega, que durà a prendre “mesures valentes”. Cladera s’ha preguntat si s’atrevirà a prendre mesures com la limitació d’entrada de vehicles a l’illa, com si es fa a Formentera i a Eivissa, “si els seus socis de VOX hi voten en contra”.

En la gestió de la ITV, Cladera ha criticat l’abultada llista d’espera creixent per a passar la inspecció de prop de 4 mesos, mentre l’estació de Calvià roman tancada 8 mesos després d’estar acabada i equipada per entrar en servei. “Amenaça amb privatitzar el servei per incapacitat de gestió, per que no és capaç de fer complir el contracte amb la concessionària”.

En matèria de Turisme, Cladera ha constatat un “canvi de discurs sobre la gestió de les places turístiques sobre el que PPVOX portaven al seu acord de govern de només fa un any, en el quan instaven a recuperar les 18.000 places turístiques que es varen eliminar de les bosses de comercialització. Ara el discurs del PP és el contrari, per l’anunci de la rebaixa del sostre de places, “que estaria molt be si fos real”. La recent constatació que PPVOX aposten per permetre el lloguer vacacional al sol rústic protegit de la Serra de Tramuntana és la constatació de que el missatge real del PP segueix apuntant a la massificació al preu que sigui. “La Serra no es toca”, ha dit la portaveu socialista, per que amb quines places volen dotar aquests establiments a la Serra si han afirmat que no en permetran més”, s’ha preguntat Cladera, deixant al descobert la contradicció entre el missatge del PP i els fets.

Una contradicció que es confirma també amb la inacció davant del lloguer il·legal de places turístiques a plurifamiliars de Palma, que haurien d’estar clausurats, en exercici de les competències del Consell de Mallorca, i que en canvi segueixen operant.

Cladera ha fet esment al “major atemptat contra el sòl rústic de Mallorca” que suposa la legalització exprés de 30.000 habitatges fora d’ordenació, a través de la convalidació meteòrica del Decret Llei òmnibus del Govern. No es disposa de cap dada al respecte de l’afectació que tindrà aquesta mesura, que posa en risc la feina de l’Agència de Defensa del Territori, que ha crescut fins als 36 municipis adherits durant els mandats de progrés. “No consentirem més especulació al nostre sòl rústic”.

La portaveu socialista ha recordat que en el passat Debat de Política General de Mallorca, el Grup Socialista va oferir un triple pacte de país, en matèria de sostenibilitat i usos del sòl rústic, de decreixement turístic i de mobilitat que no comporti “ni més asfalt ni més cotxes”, supeditats a que “Galmés fes la passa de trencar amb els feixistes”. Després de l’absència “covarda” de resposta, Cladera ha seguit reiterant aquest oferiment per arraconar l’extrema dreta tal i com van fer ahir els francesos a la segona volta de les eleccions legislatives.

El Grup Socialista ha presentat 34 mocions als plenaris del Consell de Mallorca des de principis de legislatura, de les quals s’han votat favorablement 8 i altres 14 han sortit aprovades parcialment, dedicades als temes més candents per aportar solucions a la ciutadania en matèria de serveis i inversions a municipis, Igualtat, llengua cultura i patrimoni, medi ambient i sostenibilitat, habitatge, turisme o mobilitat. “Hem fet i farem una oposició amb propostes i de rebuig de la involució de PPVOX”.

Leave a Reply