Les propostes dels Socialistes pel pròxim ple del Consell recullen les contradiccions d’un Galmés atrapat pel seu pacte amb la ultradreta, en matèria de Memòria Històrica, LGTBI i Joventut.

La portaveu socialista, Catalina Cladera ha afirmat que el Debat de Política General ha deixat al descobert “una gestió molt deficient” de Galmés al Consell de Mallorca, aferrat al seu pacte amb la ultradreta que el condiciona en les iniciatives en matèria de Memòria Democràtica i defensa dels drets dels col·lectius LGTBI, i amb unes contradiccions flagrants en matèria territorial i turística, amb una aparença de limitació i contenció de la saturació que en realitat només són una coartada per evitar la contestació social generada. Davant d’això el Grup Socialista elevarà al ple una iniciativa per demanar la condemna i la dimissió de Le Senne, una segona en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i una tercera que proposa accions de foment del lleure educatiu a Mallorca.  

El Grup Socialista elevarà al ple del Consell una iniciativa per demanar la dimissió de Gabriel Le Senne com a president del Parlament de les Illes Balears, després dels fets del passat 18 de juny en què va ultratjar la memòria d’Aurora Picornell, Filla Predilecta de Mallorca. La moció ja ha començat a ser presentada a diferents plenaris municipals i d’altres institucions arreu de les illes, a instàncies del PSIB-PSOE, i confirma la deriva ultradretana de Galmés que no va ser capaç d’acceptar els pactes plantejats per la portaveu socialista Catalina Cladera durant el passat Debat de Política General, per que el PP trenqués l’acord de governabilitat amb VOX. “No pot seguir una persona tant poc demòcrata al capdavant del Parlament”, ha dit Cladera, que també ha recordat la necessitat de no derogar la Llei de Memòria Democràtica.

Una dependència de la ultradreta que també s’ha demostrat en el cas de les polítiques LGTBI des de principis de legislatura. El Grup Socialista ha expressat la seva queixa per que el Consell no hagi organitzat cap acte amb motiu de la celebració del dia de l’Orgull LGTBI, la setmana passada. “Es van penjar dues banderes petits i ni es va avisar als diferents grups polítics per llegir un manifest”, s’ha queixat Cladera, que ha recordat que “en l’anterior ple VOX es va negar a llegir una declaració institucional amb suport de tots els partits, com es feia en anteriors legislatures en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI”. Aquest mateix text serà debatut com a moció socialista en el ple de dijous que ve, per avançar en la normalització dels drets LGTBI, dins àmbits social, laboral i institucional, i per instituir les celebracions a Mallorca del 17 de maig com a Dia internacional contra la LGTBI-fòbia i del 28 de juny com a Dia de l’Orgull.

El DPG que també va posar de manifest “la hipocresia del Galmés en tot el seu relat de limitació turística i territorial”, en referència a l’anunci de la limitació de places turístiques al mateix temps que es legalitzen 30.000 habitatges il·legals en rústic per la via d’urgència del Decret Llei depredador del Govern, o s’obre la porta a mantenir el lloguer turístic a habitatges de les zones més protegides ambientalment de la Serra de Tramuntana. A aquest respecte, Cladera ha qualificat “d’aberració” aquest fet, per que demostra que “Galmés diu una cosa per quedar be i no ser el centre de les protestes per la massificació, però llavors actua per seguir afavorint l’especulació; no passa res per no fer cas a una promesa electoral del PP”.

La deficiència de gestió del primer any del govern PPVOX al Consell es pot exemplificar perfectament en l’àrea de Joventut, que és de plena competència del Consell de Mallorca, i que només ha destacat pels “viatges a la  neu de 60 joves subvencionats pel Consell, acompanyats pel mateix president que va programar un viatge al mateix lloc per les mateixes dates”. En contraposició a aquesta gestió deficitària, els socialistes han preparat una iniciativa per fomentar el lleure educatiu entre el jovent, amb major finançament i un nou catàleg d’activitats als tots els municipis amb la participació d’entitats, amb més facilitats per accedir al transport públic, als refugis de natural del Consell de Mallorca i per gaudir de més llocs específics per estudiar com biblioteques.

 

.

Leave a Reply