El PSOE de Calvià reclama a l’Ajuntament la construcció d’un nou Centre Integrat de Formació Professional al municipi

El Grup Socialista a l’Ajuntament de Calvià ha presentat una moció per a la construcció d’aquest nou centre. El PP i VOX han votat en contra d’aquesta moció

El Grup Socialista a l’Ajuntament de Calvià ha presentat una moció per exigir a l’equip de govern (PPVOX) la construcció d’un nou Centre Integrat de Formació Professional al municipi. Tant PP com VOX han votat en contra d’aquesta moció.

La portaveu del PSOE Calvià, Nati Francés, ha explicat que “els anteriors governs socialistes vàrem fer avanços per a construir aquest centre. El darrer va ser el 26 de maig de 2023 amb l’aprovació del conveni entre la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i l’Ajuntament de Calvià per a la posada en marxa d’un nou Centre Integrat de Formació Professional en Hostaleria i Turisme a Calvià”.

L’Ajuntament socialista de l’anterior legislatura ja va avançar la feina per cedir un solar al Govern Balear per fer aquest centre a Magaluf.

Francés ha criticat que PP i VOX hagin votat en contra d’aquesta moció: “no entenem aquesta postura de l’equip de govern. Demostren el poc interès que tenen per apostar per la formació i el futur del municipi. Ens demanem què faran amb el solar que l’Ajuntament va cedir al Govern Balear”.

La construcció Centre Integrat de Formació Professional de Calvià estava previst fer-se a una superfície total de 7.200 metres quadrats on s’anaven a fer un total de 54 aules, tallers i magatzems. La previsió era que 600 alumnes hi poguessin estudiar.

Finalment, Francés ha conclòs que “un municipi com Calvià amb més de 50.000 habitants necessita un centre d’aquest tipus. Municipis com Llucmajor, Manacor, Sa Pobla, Marratxí, Inca i Palma ja comptem amb centres d’aquest tipus. Veim que és la tònica dels governs de PPVOX, no apostar per centres de Formació Professional, ja ho han fet a Alcúdia”.

Leave a Reply