Els Socialistes de Lloret i Endavant-Lloret arriben a un acord per governar plegats els propers 3 anys.

Xisco Arrom i Sofia Alonso s’incorporen a l’equip de govern de Lloret, com a regidors d’Esport, i de serveis socials i sanitat, respectivament.

Els grups Endavant i els Socialistes de Lloret han arribat a un acord per estalonar la governabilitat del municipi. Els dos regidors socialistes, Xisco Arrom i Sofia Alonso, entren a formar part de l’equip de govern del batle Sebastià Amengual, i dirigiran les àrees d’Esport i Serveis Socials i Sanitat. Per la seva banda Endavant Lloret, mantindrà la batlia i les regidories d’economia, urbanisme, gestió de personal, interior i seguretat ciutadana, mobilitat, cultura i patrimoni, gent gran, infància i joventut, igualtat, festes, educació i cementeri.

Des de principis de legislatura a Lloret es va formar un govern en minoria de l’agrupació d’electors d’Endavant Lloret, formada per 4 regidors. Malgrat quedar inicialment a l’oposició el Grup Socialista ha estat clau per tirar endavant algunes de les iniciatives de l’equip de govern, com en el cas de l’aprovació dels pressuposts de 2024 votant a favor “de manera responsable i pensant amb el bé del municipi”, segons ha recordat el portaveu socialista, Xisco Arrom.

L’agrupació d’electors Endavant Lloret i l’Agrupació Socialista de Lloret de Vistalegre, han manifestat la voluntat de “dur a terme un pacte de confiança i col·laboració mútua, constructiva i duradora que permeti abordar els problemes d’aquest poble, tenint com a referència el benestar i servei al ciutadà”.

Aquest pacte té com a principals objectius abordar i avançar en la gestió eficaç i eficient de l’Ajuntament, la  transparència, la millora de la vida del municipi, la dinamització social i cultural, el manteniment de les infraestructures, i les inversions del tot necessàries per modernitzar espais i propiciar la seva conservació, així com també facilitar que es millorin i s’ofereixin serveis de qualitat als ciutadans.

Les dues formacions de govern a Lloret han palesat el seu compromís en acomplir algunes de les premisses que defensaren en els respectius programes de govern, com són l’ampliació del centre escolar Antònia Alzina, els nous vestidors del camp de futbol municipal, la millora de la neteja al casc urbà i al fora vila, i la  redacció i aprovació de les normes subsidiàries.

Aquest acord també es sustenta amb les persones de l’equip de govern, “que sempre han estat persones de consens”, i amb capacitat d’arribar a acords pel bé de Lloret.

El proper ple que es celebrarà el dia 12 de juliol, servirà per fer oficial els canvis en l’equip de govern de Lloret, amb l’entrada dels dos regidors socialistes a l’equip de Govern, dins del qual, Alonso assumirà la segona tinença de batlia, mentre que Arrom serà el cinquè tinent de batle.

Aquest pacte marca “l’inici d’una etapa millor per a Lloret, on amb consens i diàleg es podrà seguir avançant pel bé del municipi. És una etapa per treballar conjuntament, colze amb colze deixant les diferències i sumant el que els uneix”, ha dit Arrom.

El batle, Sebastià Amengual, ha afegit que ‘‘desprès d’un any de govern en minoria, obrim la porta en aquest pacte que incorpora als regidors del Grup Socialista a l’equip de govern. Aquest pacte es el resultat d’una oposició constructiva per part dels socialistes i te l’objectiu de dur a terme els importants projectes que ens hem proposat per aquests tres anys de legislatura’’.

Leave a Reply