El Consell de Mallorca insta per unanimitat als seus alts càrrecs a vacunar-se quan els toqui per protocol, a proposta socialista

El ple del Consell també ha aprovat una declaració institucional impulsada pel Grup Socialista, en la qual s’expressa el rebuig al parc fotovoltaic que Aena preveu a Son Bonet

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat una proposta del Grup Socialista, afegida com a segon punt a una iniciativa de Ciutadans sobre la vacunació, en la qual s’insta als alts càrrecs de la institució a vacunar-se quan així ho estableixi el protocol.

Per al portaveu socialista a la institució, Andreu Alcover, “el protocol és una eina tècnica per prioritzar quins col·lectius s’han d’immunitzar primer i tothom pot entendre que el de les residències fos el primer perquè és on hi ha les persones més vulnerables davant la pandèmia”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha reiterat que “la senyora Sofia Alonso es va vacunar quan tocava i ho va fer bé, perquè no pot sorprendre a ningú que una persona que fa 7, 8 o 9 hores de feina a una residència en contacte directe amb els seus usuaris es vacuni”. De fet, Alcover ha afegit que “la irresponsabilitat hauria estat no vacunar-se perquè posa en risc la vida de les persones majors que estan a les residències”.

Per aquest motiu, els socialistes destaquen la importància del fet que els alts càrrecs sí es vacunin quan els ho marqui el protocol, i de fet, el Grup Socialista ha votat també a favor del primer punt de la iniciativa de Ciutadans, en el qual es demana que qualsevol càrrec que es boti el protocol a l’hora de vacunar-se assumeixi responsabilitats.

Ara bé, el Grup Socialista sí que ha votat en contra del tercer punt de la moció, proposat pel PP, en el qual s’insta a cessar a la senyora Alonso. Tot i que aquest punt també s’ha aprovat, per a Alcover, “suposa una contradicció amb el segon punt, que s’ha aprovat per unanimitat, enfront del tercer que no ha sortit amb els vots favorables de tothom, per la qual cosa el Consell només pot fer-ne efectiu un, que és el que té la unanimitat de tot el ple i que insta als alts càrrecs a vacunar-se quan els pertoqui”.

Per als socialistes, aquesta contradicció és important perquè un dels punts és aprovat per unanimitat i i l’altre no, per a la qual cosa el punt que preval és el que insta als alts càrrecs a vacunar-se quan així ho marqui el protocol.

Finalment, Alcover ha insistit en què “seria un error cessar a la senyora Alonso, no només perquè no ho ha fet malament sinó perquè el segon punt de la moció l’insta a vacunar-se quan ho marqui el protocol”.

El ple del Consell també ha aprovat una declaració institucional impulsada pel Grup Socialista, en la qual s’expressa el rebuig al parc fotovoltaic que Aena preveu a Son Bonet i es demana a l’ens que cerqui una alternativa que no suposi cap perjudici per als veïnats i les veïnades de Marratxí.

Leave a Reply