El Consell de Mallorca PPVOX empitjora el servei d’estades temporals per a gent gran a les residències de l’IMAS

La manca d’impuls del Consell de Mallorca cap a l’atenció social es confirma un cop més, ara amb el mal funcionament del servei d’estades temporals o de respir per a la gent gran a les residències de l’IMAS, que ha perdut punts d’atenció a Sa Pobla i a Palma, segons la informació publicada aquest dissabte.

“Les persones són al centre de les polítiques del Consell”, és una afirmació literal del president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, durant la presentació de les inversions previstes amb càrrec al romanent de 2023 incorporat al pressupost de 2024. Unes declaracions que queden un cop més desmentides pels fets. Avui es confirma que s’han eliminat places al servei d’estades temporals per a gent gran a les residències de l’IMAS. “Un nou retrocés en polítiques socials, com venim denunciant des de l’inici de la legislatura”, ha afirmat la portaveu socialista Catalina Cladera.

El Grup Socialista ha demanat en repetides ocasions les dades d’aquest servei, que permet sol·licitar un període d’estada temporal per a persones majors a una plaça residencial de l’IMAS, mentre que els cuidadors o familiars poden fer afrontar altres activitats. Però el president de l’IMAS, Guillermo Sánchez ha desatès totes les peticions dels Socialistes al respecte.

“L’eliminació de les places d’estada temporal a sa Pobla i a la Llar d’Ancians de Palmas és una mala notícia que empitjora el servei”, ha afirmat Cladera. De la seva banda, la consellera socialista Sofia Alonso creu que la gestió d’aquest servei s’ha fet de manera “poc diligent”. Les estades temporals són un programa que resolen situacions puntuals a les famílies cuidadores, com una convalescència, unes vacances o unes obres a la llar, que durant la passada legislatura varen tenir una notable acceptació.

El Grup Socialista ha rebut queixes de la “lentitud en la tramitació d’aquestes places, i a la Bonanova es varen aturar els ingressos temporals a la residència de la Bonanova per manca de metges disponibles, segons ens van dir des del l’IMAS”. Alonso creu que “centralitzar ara les places d’estada temporal precisament a la Bonanova no és una bona iniciativa”. A més, no consta que l’IMAS hagi informat de l’eliminació de les places temporals a Sa Pobla i a la Llar d’Ancians, i tampoc ha donat resposta a les sol·licituds d’informació del Grup Socialista.

“Ens agradaria que ens haguessin informat del canvi d’ubicació al centre, atès que es un canvi substancial  i no sabem si ara podran seguir estant en habitació individual”, ha dit Alonso.

Leave a Reply