Després de 10 mesos de legislatura el Consell de Mallorca no ha aconseguit tancar la compra del Castell d’Alaró.

Els Socialistes exigeixen Galmés que executi ja la compra del Castell d’Alaró a la que es va comprometre en campanya electoral, per garantir la conservació del conjunt històric a través d’un pla d’intervenció immediata per preservar les murades i les torres que es troben en mal estat. “Cada dia que passa sense fer res i amb pedres del Castell que cauen també és responsabilitat del president del Consell”.

Els Socialistes d’Alaró reclamen al president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, que agafi com a tema prioritari les negociacions amb la família Ordinas per tancar enguany mateix l’operació de compra de la muntanya del Castell d’Alaró. Des del Grup Socialista al Consell, la seva portaveu, Catalina Cladera ha afirmat que “10 mesos de legislatura són suficients com per que el sr. Galmés compleixi els seus compromisos amb els mallorquins”.

La compra del Castell d’Alaró per part del Consell de Mallorca va ser una operació gestada durant el Govern de progrés, que comptava amb suport financer i gestions avançades per la cessió de la titularitat de la part de la finca que roman en mans de l’Estat. La culminació de la signatura no es va arribar a produir, fet que provocà les constants crítiques i desqualificacions de Galmés des de l’oposició. “El canvi que va prometre Galmés per Mallorca tampoc ha arribat al Castell d’Alaró” ha dit Cladera, en referència a què des de la presidència del Consell Galmés no ha estat capaç de tancar l’operació.

El portaveu socialista a Alaró, Andreu Vidal, afirma que “el Castell no pot esperar més. La situació de deteriorament de les murades i torres fa urgent un pla d’intervenció que ha d’impulsar el Consell de Mallorca sense cap demora, i que es va deixar molt avançat la passada legislatura”.

Per Cladera, el paper del Consell “no pot ser només el de fer reclamacions administratives mentre les pedres segueixen caient. Cada dia que passa sense fer res també és responsabilitat del president del Consell. Reclamam que s’actuï de manera immediata i s’executin els projectes de conservació”.

Més enllà de visitar el Castell i fer-se fotos davant les runes, els Socialistes comminen Galmés a fer feina real per a l’adquisició de la finca pública de la muntanya del Castell, mentre que els tècnics de Patrimoni culminen la feina ja feta i posen en marxa un pla d’intervenció urgent a les restes de la fortificació.

Leave a Reply