Els Socialistes de Calvià denuncien un inici de temporada sense serveis ni seguretat a les platges

L’equip socialista avisa d’unes concessions amb molts problemes, licitades 4 mesos trigui i amb unes condicions que van provocar un contenciós per part d’alguns empresaris. L’adjudicació de Santa Ponça i Magaluf segueix sense tancar-se

El grup municipal socialista ha denunciat aquest dilluns que, amb la temporada turística ja llançada, les platges de Calvià es trobin sense serveis d’hamaques i ombrel·les, sense neteja i sense seguretat, i amb una afluència de residents i turistes ja important, sobretot en caps de setmana com aquest últim. La publicació de la licitació dels serveis de platges va ser ja criticada pel grup socialista, en produir-se el passat 30 de novembre, amb quatre mesos de retard sobre el que es preveu, i amb una aprovació per urgència que a penes va donar 24 hores a l’oposició socialista per a emetre opinió o suggeriments de modificacions.

Assenyalen també els socialistes que ja els concessionaris de les platges van interposar un contenciós administratiu per les condicions econòmiques d’aquests plecs, que a més contenen algunes concessions d’activitats aquàtiques a motor difícilment autoritzables i en absolut convenients per a l’activitat del turisme de qualitat que s’hauria de perseguir.

“No és de rebut que Calvià no pugui oferir cap servei a les seves platges en aquestes dates, ni tan sols neteja ni seguretat, que a més són responsabilitat directa del propi Ajuntament, que en aquests plecs va assumir el servei de socorrisme. Això del Calvià365 sembla més fum que projecte” afirma la portaveu socialista Nati Francés.

I és que els socialistes posen èmfasis en el fet que amb aquesta afluència de banyistes a les nostres platges, els serveis de socorrisme que el govern municipal va reservar per al propi Ajuntament en la licitació de les platges, tampoc estiguin en marxa, amb el risc que això suposa.

“Hem vist platges aquest cap de setmana amb gran afluència però sense neteja, amb serveis il·legals de massatges, però sense policia, amb turistes però sense ombrel·les, unes platges obertes per a tots, menys per al govern municipal” continua la portaveu socialista.

Assenyalen també la situació preocupant de la licitació de les platges de Santa Ponça i Magaluf, que encara no s’ha tancat, després de renunciar els tres primers licitadors de més puntuació a la concessió, i estar en aquests moments en mans que l’últim dels licitadors pugui completar la documentació definitiva per a ser-li adjudicat el servei. Aquesta empresa va presentar un projecte que va obtenir una puntuació baixíssima, i això pot suposar un pitjor desenvolupament de la gestió dels serveis de les platges que s’atorguen.

“Deixem al juny el plec de la contractació de les platges molt avançat, previst per a publicar a la fi de juliol o a l’agost. La falta de diligència d’aquest equip de govern pot acabar pagant-se molt cara. Calvià mereix més projecte i més treball del seu govern” conclou Nati Francés.

Leave a Reply