Els Socialistes defensen la gestió feta a l’IEHM i lamenten que PPVOX al Consell usi el trot com a arma política.

El conseller del Grup Socialista Andreu Serra, conseller executiu de Turisme i Esports durant la passada legislatura, ha defensat la gestió feta a l’Institut de l’Esport Hípic, i ha sortit al pas de les crítiques de PPVOX sobre la concessió del restaurant de l’Hipòdrom de Son Pardo.

La direcció de l’IEHM va reclamar al concessionari del restaurant de Son Pardo durant la passada legislatura el pagament de la integritat del lloguer de les instal·lacions “en temps i forma” segons allò que estava “acordat i signat”. Així ho ha afirma el conseller del Grup Socialista Andreu Serra. Serra ha explicat que l’IEHM va reclamar les quantitats no pagades al concessionari en el moment de la liquidació del contracte de concessió , just en el moment de la formalització del nou contracte per a la gestió del restaurant de Son Pardo a un nou concessionari en el juny de 2023. Davant del desacord de l’antic licitador, aquest va plantejar un recurs en contra de la mesura del Consell “davant de la reclamació de les quantitats estipulades en el contracte” que es va fer mentre que Serra era ell responsable de Turisme i Esports del Consell de Mallorca a la  passada legislatura.

Serra ha expressat “la total normalitat” en la gestió contractual de l’IEHM, i en concret d’aquesta concessió per a la zona de restauració de Son Pardo. Un tema que va quedar tractat als Consells Rectors de la institució que gestiona el trot al Consell de Mallorca, tant a la passada legislatura, com en la present etapa. Andreu Serra, tant coma conseller executiu com a conseller del Grup Socialista, ha tingut l’oportunitat d’explicar tots els extrems d’aquest expedient, que ara PPVOX al Consell ha decidit emprar d’una manera política incomprensiblement. El procediment ara posat en dubte va ser revisat en tot moment pels serveis jurídics i administratius del Consell de Mallorca, i inclou el parer que ha defensat la institució en tot moment per exigir “el cobrament de tot el cànon de la concessió, tal i com vàrem reclamar en el moment que tocava”.

Davant l’alarmant manca de gestió i d’iniciativa del Consell de Mallorca PPVOX, l’única alternativa que els queda és la de fer d’oposició de l’oposició i qüestionar la gestió dels socialistes durant la passada legislatura, per temes que en el seu moment van ser informats amb transparència en els òrgans de gestió corresponents, i en els que s’ha seguit l’estratègia que ha aconsellat el mateix Consell de Mallorca en tot moment.

Sorprèn també que sigui el conseller de Presidència qui faci la denúncia pública d’aquesta situació, i no el conseller responsable, que hauria de ser el vicepresident del Consell, Pedro Bestard, responsable polític de l’IEHM, i que ahir va reaparèixer en acte públic. “Deu ser per allò de ser un únic cos PPVOX”, com sol afirmar Galmés de la relació entre els socis de govern al Consell, ha apuntat Serra.

Leave a Reply