Prohens abraça el franquisme de VOX i evita sancionar l’apologia del cop d’Estat de 1936

Segons les informacions periodístiques, el Govern exonera el portaveu de VOX al Consell, David Gil, de la comissió de qualsevol falta o delicte per haver fet apologia del franquisme durant una de les seves intervencions al ple del Consell de Mallorca. La conselleria de Presidència del Govern de Prohens desestima les demandes presentades pel Grup Socialista al Consell i per l’Associació Memòria de Mallorca

La deriva neofranquista de Prohens i Galmés es fa més evident que mai, després que s’hagi sabut, a través de les informacions publicades, que el Govern ha decidit arxivar les denúncies presentades pel PSIB i Memòria de Mallorca contra el portaveu de VOX al Consell, David Gil, per apologia del cop d’Estat franquista del 1936, i contra el president del Consell, per haver-ho permès en el decurs d’un ple de la institució del passat mes de febrer.

L’arxiu de la causa es produeix pocs dies després que la mateixa majoria d’ultradreta PPVOX hagi iniciat els tràmits per derogar la Llei de Memòria Democràtica de les Illes Balears, aprovada per consens l’any 2018, i que precisament era la que facultava al Govern a actuar davant de denúncies per casos d’enaltiment del franquisme. Gil, va defensar la legitimitat de la “Cruzada de Liberación Nacional” durant una intervenció al ple, davant l’estupor dels presents i la permissivitat del president del Consell, responsable de la direcció del debat.

Sempre segons fonts periodístiques, el Govern arxiva la causa per que no considera prou lesives les afirmacions vessades en seu públic, tot i que les lamenta. Evitar la persecució de delictes d’odi i enaltiment de genocides suposa retornar a la cultura del càstig i la humiliació, i retrocedir en el camí de la recuperació de la dignitat dels centenars de milers de persones que foren represaliades i assasinades en el decurs d’un cop d’Estat que ara VOX abandera amb la connivència del PP.

Evitant l’aplicació de les normes davant de successos com aquests, es demostra fins a quin punt el PP ha assimilat els postulats antidemocràtics i obertament colpistes de VOX, afavorint actuacions contràries a la convivència, simplement per la conveniència política de Prohens, per salvaguardar el pacte PPVOX que sostenen Govern i Consell de Mallorca.

El Grup Socialista al Consell deplora aquesta actitud del PP, que posa per davant l’interès personal de Prohens de mantenir-se al despatx de Consolat de Mar a qualsevol preu, per damunt de fer complir les normes que anteriorment la seva formació va ser capaç de pactar, com és el cas de la Llei de Memòria Democràtica.

El compromís dels Socialistes de Mallorca estarà sempre amb la reparació, la dignitat i la justícia de les persones i les famílies víctimes del franquisme, que altre cop tornen a ser re-victimitzades amb actituds del PP com aquesta, i reitera la voluntat de denunciar i perseguir qualsevol vulneració fins a la última instància per evitar que els responsables en quedin impunes.

Leave a Reply