Cladera: “Galmés fa el ridícul lluitant contra el BUS-VAO mentre que manté tancada l’estació de la ITV de Calvià”

Els Socialistes de Mallorca i els de Calvià denuncien la manca d’iniciativa de Galmés per posar en marxa la cinquena estació de la ITV al Polígon de Son Bugadelles de Calvià, una instal·lació que fa mesos que està acabada, a l’espera de que es posi en marxa, mentre que la llista d’espera per passar la inspecció supera els tres mesos a la majoria de les ITV de Mallorca.   

Ja fa set mesos de les fotos que Galmés es va fer a les instal·lacions acabades de l’estació de la Inspecció Tècnica de Vehicles a Son Bugadelles, però el Consell no ha fixat, a dia d’avui, cap data oficial per a l’obertura de la que ha de ser la cinquena estació de la ITV a Mallorca. Catalina Cladera, la portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, ha instat Galmés i Rubio a “obrir aquesta estació a la major brevetat possible”, per poder donar solució a la gran acumulació de llistes d’espera per passar la inspecció que a Mallorca superen els tres mesos de manera pràcticament permanent.

El Consell va anunciar el passat més d’octubre que obria 180.000 cites per descongestionar la llista d’espera de la ITV de Mallorca, i aquesta setmana ha tornat a anunciar 6.000 cites mes. Obrint els dissabtes. “Malgrat els anuncis, la llista d’espera no davalla, i això encara fa més acusada la manca de gestió de la ITV, quan només fa un any la llista d’espera era només d’uns dies, i ara no baixa dels tres mesos”, ha dit Cladera. De fet, durant el dia d’ahir no estaven accessibles les cites per a la majoria d’estacions de la ITV, a Son Castelló, Inca i Manacor, i només era possible trobar hora pel mes de juliol a Can Pastilla i a Magaluf.

Cladera ha censurat que mentre el Consell “no fa tot el possible per donar el servei que toca a la ITV” es perd el temps “fent el ridícul” amb recursos contra el carril BUS-VAO de l’entrada de Palma des de l’autopista de Llucmajor. “PPVOX no volen entendre que el model de mobilitat que s’impulsa amb el carril preferent ha vingut per quedar-se”, ha afirmat.

La planta de la ITV de Calvià roman tancada amb totes les seves instal·lacions acabades. Fou fruit de la feina feta pel Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Calvià durant la passada legislatura. La portaveu socialista a Calvià, Nati Francés, ha afirmat que “PPVOX ni tant sols sapen aprofitar aquelles infraestructures que els ham deixat preparades, com la planta de la ITV de Son Bugadelles, o els habitatges socials de Calvià que va promoure el batle Alfonso Rodríguez”.

Cladera ha anat més enllà, per criticar la gestió deficitària del servei de la ITV de Mallorca que fa el Consell, amb una estació provisional a Magaluf amb un contracte de funcionament que es va prorrogar sense que tingui cobertura legal i que per tant és il·legal, o la presència d’un director insular de la ITV i Activitats durant 41 dies, Rafel Oliver Barros, militant del PP d’Algaida i treballador en excedència de l’empresa concessionària de la ITV. “Varen canviar el nom de la seva direcció insular i li van retirar el servei, per que varen suposar que era incompatible”, ha dit Cladera.

Leave a Reply