Els socialistes de Maria de la Salut critiquen la “incoherència” del Partit Popular en temes de memòria democràtica

Des de l’Agrupació critiquen que el PP de Maria de la Salut hagi votat en contra d’una moció en defensa de la memòria democràtica però que, al mateix temps, reactivi la Comissió de Memòria Històrica

Els socialistes de Maria de la Salut han criticat la “incoherència” del Partit Popular, que ha votat en contra d’una moció presentada pels socialistes en defensa de la Llei de Memòria Democràtica però que, al mateix temps, reactivi la Comissió de Memòria històrica del poble.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Bàrbara Ferriol, ha declarat que “no entenem el posicionament del Partit Popular, vota en contra de la nostra moció en defensa de la Llei de Memòria Democràtica però al mateix temps ens diu que col·locarà unes pedres al cementiri de Maria en record de les víctimes del franquisme. Creiem que és una passa endavant per donar compliment als acords de la Comissió, això sí, esperem que es faci realitat en breu per poder rendir homenatge als represaliats mariandos”.

Alguns punts d’acord de la moció presentada pel Partit Socialista a la qual el PP ha votat en contra són: instar al govern de les Illes Balears a donar continuïtat a les polítiques públiques de memòria democràtica i demanar al govern de les Illes Balears a no promoure la derogació de la Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears.

Cal recordar que aquesta Comissió de Memòria Històrica va començar gràcies a una moció del Grup Socialista a l’anterior legislatura i que va quedar aturada a causa de la deixadesa de l’equip de govern.

Ferriol ha conclòs que “amb aquest fet queda demostrat la contradicció del PP, quan li demanem per la reactivació de la comissió de memòria històrica i la col·locació de les pedres ens diuen que sí, però després a la moció en defensa de la Llei de Memòria Democràtica ens voten en contra”.

Leave a Reply