El ple del Consell aprova la creació d’una comissió d’experts per aportar solucions sobre l’explotació sexual infantil, a proposta del PSIB-PSOE, MÉS i Unides Podem

També, s’ha aprovat l’adhesió de Santa Eugènia a l’Agència de Defensa del Territori, la subvenció de 920.000 euros a l’Institut Hípic de Mallorca, la reducció del 12% de les tarifes de residus i la rebaixa del 15% del preu de la ITV

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous a proposta del PSIB-PSOE, MÉS i Unides Podem la creació d’una comissió d’experts amb l’objectiu d’aportar solucions, mitjançant experts especialitzats en menors, sobre l’explotació sexual infantil. Aquesta iniciativa comptarà amb un termini de 15 dies per cercar el màxim de consens possible, per tal que en 3 mesos es pugui presentar un informe per avaluar els fets i tenir propostes d’acció futures. 

 

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha explicat que “des del PSIB-PSOE volem saber tècnicament el què ha passat i per aquest motiu defensam una comissió d’experts com la millor manera per esclarir els fets”. A més, ha afegit que “aquesta comissió aportaria una bateria de propostes per tal de fer més eficaç la resposta tant de l’IMAS com d’altres institucions en aquesta matèria”.

 

Durant l’exposició de la moció d’urgència, Alcover ha demanat al Partit Popular i a Vox que “deixin de fer demagògia amb l’explotació sexual de menors”. “Vostès diuen que si el govern pot garantir que ni un menor més pugui estar en aquesta situació, si governassin ho podríeu garantir?”, ha expressat Alcover a aquests partits de l’oposició que han aprofitat per abandonar el ple de la institució insular. 

 

També, Alcover ha defensat que “el PSIB-PSOE no pot votar a favor d’una comissió d’investigació en la qual participi Vox”, després que aquest partit d’ultra dreta ha afirmat al ple que “l’IMAS prostitueix als menors tutelats”.

Acords del plenari del Consell de Mallorca

 

Per una banda, al ple de la institució insular ha aprovat per unanimitat l’adhesió de Santa Eugènia a l’Agència de Defensa del Territori del Consell de Mallorca. Amb aquesta incorporació ja són 28 els municipis que fan una aposta ferm per la protecció del paisatge i del territori de l’illa. Alcover ha expressat que “és una bona notícia que cada vegada més municipis s’adhereixin a l’Agència i suposa una unitat de criteri i coherència davant les actuacions en matèria d’urbanisme”.

 

Un altre dels acords aprovats per unanimitat ha sigut l’aprovació de la subvenció de 920.000 euros a l’Institut Hípic de Mallorca pels hipòdroms de Son Pardo i el municipal de Manacor. Una clara mostra del foment de l’esport hípic de l’illa. El portaveu socialista ha incidit que “després de la bona notícia de resoldre el problema de l’hipòdrom de Manacor, aquesta és una passa més”. A més, “aquesta subvenció permetrà donar continuïtat a les carreres de trot tant en Palma com a Manacor”, ha valorat Alcover.

 

D’altra banda, s’ha aprovat la baixada del 12 % de la tarifa de Residus Sòlids Urbans i la rebaixa del 15 % del preu de la ITV, que d’aquesta manera Mallorca es posiciona com el lloc més barat per passar la inspecció tot Espanya. El portaveu socialista ha dit que “sempre és una bona notícia que es puguin ajustar les taxes sense perjudicar el servei que es presta”, ha conclòs. 

Leave a Reply