El Ple del Consell condemna els atacs violents contra els valors democràtics a instàncies del Grup Socialista

La portaveu Catalina Cladera ha fet una crida a “la concòrdia i a mantenir els valors democràtics”, després dels actes violents de les darreres jornades que han assetjat diverses seus del PSOE, organitzacions sindicals, o la pressió que s’ha posat damunt els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat quan els han instat a incomplir ordres. Cladera ha condemnat en el mateix to l’atemptat contra l’ex polític Aleix Vidal-Quadras, succeït a Madrid i que s’ha conegut minuts abans del debat de la moció.

El ple del Consell de Mallorca ha condemnat els atacs recents patits per les seus del PSOE i de sindicats com l’STEI i la declaracions que posen en qüestió la feina de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i que han afectat també a Mallorca.

Cladera ha començat la seva intervenció condemnant l’acte violent d’aquest migdia a Madrid, un atac armat a l’ex polític de PP i VOX Aleix Vidal-Quadras, un fet que com els anteriors “ens insten a fer una crida a la convivència, la concòrdia i la pau social i els valors democràtics”.

“El que ha passat aquests dies no és de rebut. Que el portaveu del Govern convidi a una manifestació política per aquest pròxim diumenge, s’ha d’aturar”. Cladera ha reclamat el suport unànime a la moció socialista per que suposa “una crida a la responsabilitat i a la convivència pacifica per no incitar més a l’odi”.

La moció ha quedat aprovada amb 26 vots favorables de PSOE, PP, MES i El PI, i 5 abstencions.

El ple aprova parcialment la moció socialista contra la segregació lingüística a Balears.

El grup socialista s’ha mostrat en contra de l’acord PPVOX que ha obert la porta a la lliure elecció de llengua d’ensenyament a centres de primària i infantil a Balears, un fet que suposa, segons els experts, la possibilitat de separar alumnes en aules diferents en funció de l’elecció de la llengua catalana o castellana. En el debat del ple s’han aprovat 3 dels 9 punts de què constava la moció, en relació al manteniment i al compliment de la legislació vigent en matèria de normalització lingüística.

El conseller socialista Joan Ferrer ha lamentat que el PPVOX hagi posat la llengua catalana a la funció pública i l’educació pública de Balears en el centre del debat polític entre els socis de govern per a permetre desbloquejar l’aprovació del sostre de despesa.

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb la participació pública de Yolanda Calvo, representant de la Federació d’Educació de Comissions Obreres.

D’altra banda el ple del Consell de Mallorca ha rebutjat la moció socialista que instava al ple a mantenir i continuar la tramitació de la Llei de la Serra de Tramuntana, aprovada el passat mes de març, i que va quedar enllestida per entrar en el Parlament. La portaveu socialista, Catalina Cladera ha lamentat que el PPVOX vulgui iniciar de nou el tràmit per fer una llei nova, quan la que ja està llesta es pot esmenar dins del Parlament. “Diuen que no els agrada la llei aprovada per que no es va consensuar amb batles i propietaris, però en realitat el que pensem és que de nou volen obrir la porta a l’especulació a la Serra, quan ha posat al sr. Solivellas com a nou Director Insular”, qui sempre s’ha manifestat favorable a les promotores que han projectat construir a Es Guix.

Leave a Reply