Els socialistes de Lloret voten a favor dels pressuposts perquè “estan reflectides algunes de les prioritats que com Agrupació es varen dur en el programa electoral”

El grup socialista a l’Ajuntament de Lloret ha decidit votar a favor dels pressuposts que ha presentat l’equip de Govern pensant amb les i els lloritans

L’Agrupació Socialista de Lloret de Vistalegre ha decidit donar suport a la proposta de pressupost presentada, atès que, de forma global, “està reflectit algunes de les prioritats que com Agrupació es varen dur en el programa electoral i perquè pensen en les i els lloritans”.

Des de l’Agrupació socialista de Lloret volen destacar que “malgrat l’equip de govern d’Endavant -que governa en minoria- no ens va voler en el seu govern i això ens podria haver enfadat, hem de ser responsables i hem d’avaluar cada punt del Ple, en clau de governabilitat i des de la perspectiva de si és bo pel poble de Lloret”.

A més, des de l’Agrupació han afegit que “la passada legislatura Endavant tenia majoria absoluta i no ens va tenir en compte, aquesta legislatura ens necessita per poder treure les seves propostes, ara els estam donant un marge de confiança, però ells també han de fer passes perquè aquesta sintonia es pugui mantenir durant tota la legislatura i també hauran de pensar en els lloritans i lloritanes”.

Els socialistes han destacat algunes partides concretes dels pressuposts com la partida per dinamització juvenil que passa de 5.200€ a 12.000€, per poder posar en marxa un Casal de Joves i un grup d’esplai o servei de dinamització infantil; dues propostes que es duien de forma prioritària a la proposta de govern que es va presentar durant la campanya electoral.

També han destacat una altra partida que necessàriament havia d’augmentar, la de manteniment del CEIP Antònia Alzina. Ja durant els primers mesos de Govern es va donar suport a una modificació de crèdit per augmentar aquesta partida amb romanents i, ara, els socialistes celebren que s’hagi consolidat al pressupost 2024.

A més, s’han pujat les partides destinades a festes patronals. Des de l’Agrupació han declarat que “a tothom ens agrada tenir unes festes dignes, participatives i amb varietat d’activitats, per això, també hem donat suport a aquesta pujada, perquè als darrers anys es baixava pressupostàriament i després sempre s’havien de suplementar, per tant, és millor ser realistes i posar els diners que realment es gasten”.

En aquest Ple també s’ha donat suport a la modificació de la taxa de fems, que puja una mitjana de 40€. Des del grup socialista s’ha volgut donat suport atès que “la taxa no s’havia modificat des de l’any 2010. També perquè la pujada de preu es deu en part a la pujada en l’adjudicació del contracte que millora les condicions laborals dels treballadors de l’empresa concessionària i del parc de vehicles que amb l’entrada en vigor del nou contracte tindrà nous vehicles que permetran pesar el fems de forma real i no estimativa, a més de tenir una flota més moderna que era molt necessari”.

El portaveu del grup municipal socialista , Xisco Arrom, ha reclamat que “com a molt tard en el primer trimestre de 2024, es comenci a treballar de manera activa en la conscienciació dels beneficis de reciclar, i sobretot de reduir el rebuig, ja sigui estudiant la implantació de la bossa vermella, la revisió del fems o la proposta que entre tots i totes de forma participativa i corresponsable puguem escollir”.

Leave a Reply