Cladera: “el Consell fa uns pressupostos per 2024 que viuen de la inèrcia del passat”.

La portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera,  considera que les xifres del Pressupost 2024 del Consell de Mallorca que s’han conegut avui “viuen de la inèrcia del passat i no aporten cap novetat ni proposta per Mallorca”.

El Consell de Mallorca tindrà uns pressupostos per 2024 marcats per “la inèrcia d’una bona herència en gestió i iniciatives, que ara el sr. Galmés pretén apropiar-se per mostrar un projecte de govern que en realitat no te”.

La portaveu socialista, Catalina Cladera ha remarcat que en les línies bàsiques del Pressupost 2024 del Consell de Mallorca “no es pot veure cap iniciativa que justifiqui un projecte propi de Govern de PPVOX”, i que moltes de les polítiques anunciades “ja venen de la passada legislatura”.

Per Cladera, a manca de conèixer més en profunditat les partides de despesa de cada departament, el Pressupost 2024 no demostra cap canvi, com ha afirmat el president del Consell. Si de cas “el canvi es nota en què per primera vegada en els darrers anys el Consell preveu una partida d’endeutament de més de 12 milions per equilibrar els ingressos, quan a més tindran 10 milions d’euros extra”, per les remuneracions dels dipòsits financers de la institució a causa de la pujada del preu del diner.

Cladera discrepa sobre el caràcter social del Pressupost 2024 del Consell, ja que tot i que és evident que la partida de l’IMAS és la més important d’entre tots els departaments de la institució, “la pujada de l’assignació a l’IMAS és inferior a l’increment de tot el pressupost, i per tant el pes social del pressupost es redueix respecte 2023”. Així el pressupost 2024 de l’IMAS puja menys d’un 5% en 2024, quan en la mitjana de la passada legislatura els increments foren del 10% anual.

Cladera ha recordat, a més, que el primer pressupost de la nova legislatura “no te en compte les necessitats reals de gran part de la societat de Mallorca que justifiquen, per exemple, plenament el manteniment de les mesures d’ajuda que l’any passat varen arribar a 40.000 famílies de Mallorca. La manca d’ambició dels Pressupostos afecten es noten també dins de l’àrea social”.

El Consell hagués pogut demostrar major sensibilitat social enguany amb l’aportació extraordinària d’11 milions d’euros per la liquidació de bestretes que ha fet el Govern, però  “han preferit dedicar-les íntegrament a TIRME i no a l’IMAS”.

Leave a Reply