Els Socialistes de Sa Pobla impulsen una moció perquè el Consell de Mallorca ampliï la residència Huialfàs

El ple de l’Ajuntament de Sa Pobla ha aprovat la moció presentada per la regidora socialista, Xesca Mir, en la qual s’insta a l’IMAS a prosseguir amb el projecte de l’ampliació de la residència de gent gran de Sa Pobla, que va començar en la passada legislatura amb l’adquisició d’un solar annex a les instal·lacions actuals.

El ple de l’Ajuntament de Sa Pobla, a instancia d’una moció presentada pel grup municipal socialista, ha aprovat una moció per elevar al Consell de Mallorca i a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) l’edificació d’un nou edifici que ampliï la capacitat de la residència Huialfàs.

Es tracta d’un projecte que es va iniciar durant la passada legislatura, quan el Consell de Mallorca va adquirir un solar urbà que es troba de veïnat de l’actual residència. Ara els socialistes reclamen que se segueixi amb el projecte originari per construir i dotar un nou edifici per ampliar les places residencials per a gent gran a Sa Pobla.

“En una societat amb un 15,6% de població major de 65 anys és essencial adoptar mesures i invertir més recursos per a una atenció de qualitat per a la gent gran”, ha afirmat la regidora socialista Xesca Mir. “A Sa Pobla, com en altres localitats, hi ha una gran demanda de places a centres de dies o residencials, la qual és necessari atendre”.

Mir ha detallat que l’ampliació de la residència Huialfàs “permetrà créixer en noves places”, atès que els serveis centrals de la residència ja es troben en els edificis existents.

Per això l’Ajuntament de Sa Pobla reclama al Consell de Mallorca desenvolupar el projecte bàsic per a l’ampliació de la residència Huialfàs de Sa Pobla. Una ampliació que ha de comptar amb la participació del mateix consistori en el disseny de la nova infraestructura. Finalment la moció aprovada en el ple municipal, celebrat aquesta setmana, insta tant al Govern com al Consell a incrementar les hores que s’ofereixen d’atenció des del SAID, el Servei d’Atenció Domiciliària Integral, per completar el ventall de serveis assistencials a la gent gran del municipi.

Leave a Reply