Cladera reclama al Consell de Mallorca que “mantingui el suport cap als ajuntaments de Mallorca que es va consolidar durant la passada legislatura”.

La portaveu socialista ha reclamat al Consell de Mallorca que “mantingui l’esforç inversor als Ajuntaments que es va consolidar durant la passada legislatura” en el si de la sessió de l’Assemblea de Batles i Batlesses que s’ha celebrat aquest migdia a Alcúdia. Sobre la suplementació del Consell a TIRME per sostenir la tarifa d el tractament de residus que paguen els municipis, Cladera creu que “es carrega damunt dels ciutadans de Mallorca la incapacitat de gestió de l’actual equip de govern per negociar una tarifa racional amb la concessionària”.

L’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca s’ha reunit en sessió plenària aquest migdia a Alcúdia. A la sessió hi han participat els batles socialistes d’Inca, Santa Eugènia, Artà, Pollença, Consell i la batlessa d’Algaida, així com una representació del Grup de Consellers Socialistes al Consell de Mallorca.

La portaveu socialista, Catalina Cladera ha reclamat que el Consell “mantingui l’esforç inversor als municipis que es va fer durant la passada legislatura”, i ha palesat que les xifres del pressupost del Consell de Mallorca de 2024 que s’ha presentat com a una aposta municipalista de l’equip de govern PPVOX, és en realitat la confirmació de la bona gestió de la passada legislatura, i que la feina que els hem deixat a l’actual administració”.

Tots els punts d’inversió als municipis que ha anunciat el sr. Galmés en el pressupost 2024 ja provenen de la passada legislatura: Pla d’Obres i Serveis, PAESC, Cicle de l’Aigua, Instal·lacions Esportives, Suport a espectacles pel CACIM, Serveis comunitaris bàsics…L’única diferència rau en l’increment de la quantia de les Inversions d’Interès Municipal (POS), respecte les de 2023, que motiva que el Consell recorri a l’endeutament.

La portaveu socialista també s’ha referit a l’aportació directa de 43 milions d’euros públics del Consell de Mallorca a la concessionària de gestió de residus, TIRME, per poder congelar la tarifa que paguen els ajuntaments per la gestió dels seus residus sòlids urbans. “Destinar 43 milions d’euros a TIRME és una autèntica barbaritat; que el Consell hagi fet aquesta aportació demostra una manca de capacitat de negociació dels actuals gestors que paguem tots els ciutadans de Mallorca; el Consell no pot subvencionar a TIRME”. Cladera ha apuntat que “el PP es va presentar a les eleccions amb la promesa de rebaixar-la en un 10%, i ja podem afirmar que aquest ha estat un nou incompliment de les promeses fetes per Galmés”.

Leave a Reply