El PSIB-PSOE defensa que “el rescat del Túnel de Sóller no té marxa enrere” i encoratja al Consell a emprendre les accions necessàries perquè sigui validat per la justícia

Andreu Alcover ha expressat el desacord dels socialistes amb la sentència del TSJIB, contrària al rescat de la infraestructura, sempre dins el respecte a totes les sentències judicials

El PSIB-PSOE vol expressar el seu desacord, tot dins el respecte que sempre manté a totes les decisions judicials, amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, contrària al rescat del Túnel de Sóller.

El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha mostrat la seva sorpresa perquè “tot i que encara l’hem d’estudiar en profunditat, crida l’atenció que el tribunal entengui si és d’interès general o no un rescat d’una concessió que costa molts de doblers a la ciutadania”.

De fet, es tracta d’un compromís electoral dels partits que van obtenir la majoria a les urnes i que va ser realitat també amb el suport d’un dels partits de l’oposició, com era El Pi.

Per al portaveu socialista, estam parlant d’un rescat “que no costa doblers a la ciutadania”, perquè “els anys que ha estat rescatat la gent que ha passat pel túnel no ha hagut de pagar, per la qual cosa els doblers han quedat a la butxaca dels ciutadans”. A més a més, Alcover ha insistit en què “aquesta reversió no ha costat doblers, tenint en compte que l’administració subvencionava el cost de la tarifa als residents de la zona”.

Per tant, el debat que hi ha, segons Alcover, és “si era convenient o no rescatar i per a nosaltres ho era, per la qual cosa lamentam aquesta sentència”. Es tracta de l’únic peatge que hi havia a Mallorca.

Alcover ha remarcat que “si el concessionari va recórrer el rescat és perquè preveia cobrar més del que va obtenir amb el rescat, per la qual cosa és evident que si no haguéssim recuperat aquesta infraestructura, la ciutadania hauria pagat més doblers dels que es van pagar amb el rescat”.

Un cas que per Alcover és completament diferent del rescat de les autopistes de Madrid, “que van ser rescatades pel PP per 5.000 milions d’euros perquè les empreses concessionàries no perdessin doblers, la qual cosa no és el cas nostre”.

Sigui com sigui, des del Grup Socialista s’ha considerat que “l’eliminació del peatge no té marxa enrere”, per la qual cosa Alcover ha encoratjat a l’equip de govern “a emprendre les accions necessàries perquè el rescat pugui ser validat finalment per la justícia, perquè tenim la convicció que la feina feta la passada legislatura va ser la que pertocava i amb la qual ens havíem presentat a les eleccions”. Una feina que, per cert, “va ser aprovada per la ciutadania a les urnes el 2019, revalidant un govern progressista a la institució insular”.

Leave a Reply