Els Socialistes de Llucmajor demanen a l’Ajuntament l’adquisició de solars urbans per destinar-los a noves promocions d’habitatge protegit

La moció es debatrà en el pròxim ple del consistori, juntament amb una segona moció socialista que demana la restauració “de manera immediata i sense dilacions” del monument als sabaters

Els Socialistes de Llucmajor han registrat una moció que es debatrà en el pròxim ple de l’Ajuntament per demanar al consistori que faci les passes necessàries per adquirir solars urbans als tres àmbits residencials del municipi -Llucmajor, Arenal i Urbanitzacions- per després cedir-los a l’IBAVI i que s’hi puguin executar projectes de nous habitatges protegits.

“Els Socialistes de Llucmajor apostam per l’habitatge de protecció social perquè tothom tengui l’opció d’accedir a un sostre digne, siguin quines siguin les seves condicions”, ha explicat el portaveu municipal, Gori Estarellas, emfasitzant que “la manca d’oportunitats d’accés a l’habitatge afecta sobretot joves i famílies vulnerables, que es veuen obligats a cercar opcions fora del nostre municipi per poder iniciar un projecte de vida”.

És per això que els socialistes han fet aquesta proposta al consistori, perquè Llucmajor se sumi al llistat de municipis de l’illa que ja han cedit solars urbans al Govern, com és el cas de Calvià, Vilafranca o Santa Eugènia, entre d’altres.

Estarellas ha convidat així a l’Ajuntament de Llucmajor a sumar-se a aquesta política. “Ja és ben hora que ho facin, ja sigui amb els recursos propis que s’han desbloquejat o bé acudint al Consell de Mallorca, que ha impulsat fons especials per cobrir despeses com aquesta”.

D’altra banda, el grup municipal ha registrat una altra moció perquè l’Ajuntament, “de manera immediata i sense dilacions”, es posi al capdavant de la restauració, rehabilitació i conservació del monument als sabaters, el qual per mor “es troba en greu estat de conservació per mor de la deixadesa de l’equip de Govern”.

“No podem permetre que un monument històric que ret homenatge als sabaters, que foren el motor de l’economia local, es trobi en aquest estat”, ha denunciat Estarellas, recordant que “invertir en cultura i en el manteniment del patrimoni artístic i històric del nostre municipi hauria de ser una prioritat per al nostre Ajuntament”.

Leave a Reply