El PSIB-PSOE, MÉS per Sóller i Unides Podem consideren un engany la suma d’El Pi al pacte de dretes municipal per una nova dedicació exclusiva

Les tres formacions polítiques anuncien que es mantindran vigilants davant el pacte “amb més dedicacions exclusives i els sous més alts de la història”

Els portaveus del PSIB-PSOE, Més per Sóller i Unides Podem a l’Ajuntament de Sóller han comparegut en roda de premsa per fer una valoració conjunta de la incorporació d’El Pi al pacte PP- C’s, la qual consideren “un engany a tots els sollerics i les solleriques”.

Sense negar en cap moment la legitimitat de la decisió, Jaume Mateu, Joan Carles Simó i Cati Pizà han expressat el rebuig de les tres formacions a com aquesta incorporació al govern municipal s’ha produït, ja que “El Pi ha faltat el respecte a tots els partits d’esquerres i, vist en perspectiva, es pot veure com aquesta formació ha anat modulant la seva posició d’equidistància inicial cap a un suport amagat al pacte de dretes que ara s’ha destapat, acompanyat d’una nova dedicació exclusiva que no té cap mena de justificació”.

Per això, els tres grups polítics han considerat “alarmant” l’ús que s’està fent dels recursos públics per part de l’equip de govern, el qual “ha fet de l’Ajuntament una agència de col·locació”. En aquest sentit, els tres portaveus han denunciat com ara Sóller tendrà l’equip de govern amb el nombre més elevat de dedicacions exclusives de la història, passant de dues a cinc, amb els sous més elevats de la història, amb més d’un 20% d’increment, fet que El Pi va criticar al seu moment perquè posava en risc l’estabilitat econòmica municipal “però que ara sembla que accepta o que era una postura només de cara a la galeria”.

A més a més, les tres formacions progressistes han advertit que “el resultat d’aquest pacte per a Sóller serà nefast”, ja que “no hi haurà cap diferència entre aquest equip i el d’un PP en majoria absoluta”.

Aquest fet es demostra amb què la primera decisió que s’ha adoptat per part d’aquest nou equip és la de retornar els plenaris a les 10 del matí, els quals fins ara es celebraven a les 20 hores del vespre gràcies a un acord forçat pels partits d’esquerres amb el suport d’El Pi. “El Pi ha renunciat a aquesta decisió a la primera de canvi, cosa que demostra la seva submissió als designis de Carlos Simarro”, han lamentat els portaveus municipals.

Per tot plegat, des del PSIB-PSOE, Més per Sóller i Unides Podem han criticat que “tornam als moments més foscos de les èpoques de poder absolut de Carlos Simarro, per la qual cosa tendrem més difícil fer la nostra tasca d’oposició en servei als ciutadans i les ciutadanes, de la mateixa manera que veurem com tornen enrere moltes decisions en pro de la transparència i la bona gestió”.

Finalment, els tres grups municipals d’esquerres han insistit en què “El Pi ha faltat a la veritat en les seves crítiques als partits d’esquerres només per justificar la seva injustificable decisió, per la qual cosa els exigim respecte cap a les nostres formacions i anunciam que ens mantindrem forts i vigilants per evitar malbaratar el bon nom i la gestió en què el govern d’esquerres va deixar l’Ajuntament el 2019”.

Leave a Reply