El PSIB-PSOE seguirà treballant per un pacte d’esquerres a Manacor i continua obert al diàleg amb la resta de forces progressistes

Núria Hinojosa, portaveu dels Socialistes de Manacor, ha reiterat la voluntat del partit de signar un nou pacte de govern progressista pel mandat 2023-2027

Els Socialistes de Manacor han anunciat que seguiran treballant per un pacte d’esquerres a Manacor; així com que continuaran oberts al diàleg amb la resta de forces progressistes. Unes declaracions que s’han fet des de l’Agrupació Socialista de Manacor després de saber que malauradament no ha estat possible arribar a cap acord de governabilitat per poder escenificar-ho a la sessió constitutiva d’aquest dissabte, 17 de juny. No obstant això, Núria Hinojosa, portaveu dels Socialistes de Manacor, ha reiterat la voluntat del partit de signar un nou pacte de govern progressista pel mandat 2023-2027.

Cal recordar que els resultats de les passades eleccions de dia 28 de maig a Manacor varen ser molt clars. La suma de les dues candidatures progressistes, MES-Esquerra i PSIB-PSOE, varen assolir la majoria suficient per reeditar el govern municipal d’esquerres i donar l’estabilitat que necessita Manacor pels propers quatre anys.

Les negociacions entre el PSIB-PSOE i MES-Esquerra s’han allargat fins al dia d’avui, després de set reunions llargues i intenses, que han permès consensuar amplament les línies programàtiques del pacte de govern, així com també l’estructura organitzativa de l’Ajuntament i les diferents àrees de govern. Tret d’algunes excepcions que es podrien seguir treballant, s’està a prop d’arribar a un consens total pel qual respecta als eixos del programa de govern i a l’organigrama municipal.

El PSIB-PSOE és plenament conscient que el guanyador de les eleccions municipals és MES-Esquerra i que el batle de Manacor serà Miquel Oliver. Tot i això, també som conscients d’una altra evidència: els quatre regidors i regidores socialistes són imprescindibles per un govern estable a l’Ajuntament de Manacor. En tot cas, no desistim de la nostra responsabilitat envers el poble de Manacor i continuarem treballant a partir del pròxim dilluns per tal de garantir un govern progressista, estable i d’àmplia majoria.

De la mateixa manera, Hinojosa també ha estat molt clara en el moment de desmentir públicament un suposat pacte de govern a la dreta quan s’han alçat veus interessades a una banda i a una altra amb la intenció de sembrar polèmica. El PSIB-PSOE de Manacor ha reiterat el seu compromís ferm d’arribar a una entesa amb MES-Esquerra, com a soci de govern natural i lògic.

Finalment, el PSIB-PSOE ha manifestat públicament l’interès en què la formació política AIPC-SYS sumi les seves dues regidores electes a l’equip de govern, amb la finalitat de reforçar l’acció de govern a la zona costanera i consolidar una majoria folgada per seguir treballant en la transformació del nostre municipi.

Leave a Reply