El PSIB-PSOE valora molt positivament que el Consell destini “totes les armes que estan al seu abast a la guerra contra el Coronavirus”

Andreu Alcover: “La bona gestió econòmica i la prudència amb els recursos públics del Consell de Mallorca fa que afrontem aquesta guerra amb certes garanties”

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat l’habilitació de gairebé 5 milions d’euros per fer front a les primeres necessitats derivades de la pandèmia del coronavirus. Una iniciativa que el portaveu del Grup Socialista a la institució, Andreu Alcover, ha valorat molt positivament perquè “en aquesta guerra contra el coronavirus hem d’emprar totes les armes que estan al nostre abast, i aquesta és una”.

D’aquesta manera, Alcover ha apostat per “enfocar tots els recursos disponibles a combatre la crisi sanitària, com s’està fent també destinant als serveis socials els recursos recuperats de casos de corrupció”.

El portaveu socialista ha fet una defensa de la “feina impecable” que està fent l’Institut Mallorquí d’Afers Socials en l’etapa actual, ja que “s’ha desfet per atendre els seus usuaris i els que venien d’altres llocs, habilitant el Poliesportiu de Sant Ferran i de l’Hipòdrom de Son Pardo per atendre a persones en situació de vulnerabilitat extrema”.

Ara bé, Alcover també s’ha mostrat partidari de “planificar l’etapa posterior a la crisi sanitària, que serà inevitable”. En aquest sentit, el portaveu del Grup Socialista s’ha mostrat favorable a què els ajuntaments i les entitats locals “també han de poder invertir tot el seu superàvit, com hem reclamat des de fa anys des del Partit Socialista”.

D’aquesta manera, el Grup Socialista ha votat a favor de destinar gairebé 5 milions d’euros a reforçar els serveis socials, els bombers de Mallorca, la lluita contra la violència masclista i la desinfecció de les instal·lacions del Consell. “Són recursos per fer front a una primera onada de problemes i estan més que justificats, per la qual cosa no podem entendre que algun grup no hi estigui a favor, perquè ningú entendria que no destinéssim tot el que tenim al nostre abast contra una crisi sanitària que després serà econòmica”.

Per això, Alcover ha insistit en traslladar tot el suport del Grup Socialista a la gestió que està fent del COVID19 tant a l’equip de govern del Consell com a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials.

D’altra banda, el ple del Consell de Mallorca també ha aprovat la liquidació del pressupost del 2019, la qual Alcover ha qualificat d’”impecable des del punt de vista que tot l’entramat institucional del Consell està en romanent de tresoreria positiu, la qual cosa ens permet afrontar aquesta guerra amb certes garanties, demostrant així una bona gestió prudent dels recursos públics”.

Leave a Reply