El PSIB-PSOE vota en contra de les esmenes presentades per les dretes per als pressupostos del 2020 del Consell per “incoherents i poc justificades”

La presidenta del Consell i les conselleres han sortit del plenari durant les intervencions de VOX en protesta per les esmenes presentades per aquest grup que pretenen eliminar els recursos per lluitar contra la violència masclista.

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha valorat aquest dilluns al ple d’aprovació inicial dels pressuposts per al 2020, que les esmenes tant a la totalitat com a parcials presentades per PP, Ciutadans i Vox són “incoherents i poc justificades”. A més a més, Alcover ha incidit que “les esmenes que proposen les dretes farien desquadrar els pressuposts per al 2020”.

En el cas del Partit Popular, qui ha presentat la mateixa esmena que la de l’any passat, Alcover ha explicat que “els pressuposts canvien cada any i que és injustificable que un grup polític presenti la mateixa esmena a la totalitat que el 2019”. També, el portaveu ha insistit que “tant que es queixaven que no tenien temps, el PP hauria d’estar empegueït per no fer la feina que haurien d’haver fet”.

El portaveu socialista ha explicat que “si sumam les esmenes presentades pel Partit Popular, sumen el 4,4 % del total dels pressupostos per al 2020”. D’aquesta manera, Alcover ha suposat que el partit de Galmés està d’acord amb el 95,6% del pressuposts.

Pel que fa a Ciutadans, el portaveu del Grup Socialista ha expressat que les esmenes presentades “només és recolzen en tres arguments incoherents amb expressions ofensives com a ‘anormals lingüístics’”. 

Quant a Vox, Alcover els hi ha explicat que “els pressuposts són la traducció numèrica de la ideologia plasmada en polítiques que s’han de fer per resoldre els problemes de la ciutadania”. Per tant, “els pressuposts són ideològics i no assistir als actes de violència de gènere també és ideologia”, ha replicat el portaveu socialista que ha aprofitat per demanar “respecte a la institució insular. 

 Pressupostos prudents, socials i responsables

Des del Grup Socialista de Mallorca, Alcover ha explicat que “els pressupostos per a 2020 del Consell de Mallorca són un full de ruta prudent, social i responsable que marcaran el punt de no retorn per a la sostenibilitat de Mallorca”. A més, ha apuntat que “la institució insular es troba més que sanejada per poder fer front a noves polítiques pels mallorquins”.

D’aquesta manera, el portaveu ha explicat que “ens trobam amb els pressupostos amb més despesa social de la història”. En concret, la partida s’incrementa un  60% respecte a 2015, la qual cosa Alcover ha destacat que “permetrà impulsar una Mallorca més sostenible tan econòmica, social com ambientalment”. 

Cal incidir que del total dels pressupostos que compten amb 480 milions d’euros, 42 milions d’euros es destinen a polítiques que defensen el medi ambient i permetran combatre el canvi climàtic. A més, el portaveu socialista ha incidit que “són uns pressupostos feministes, amb un augment dels recursos per prevenir la violència masclista i el suport a les dones víctimes”.

Leave a Reply