El PSIB-PSOE commemora el 41 aniversari de la Constitució apostant per una reforma per seguir avançant en polítiques progressistes

Quatre militants de la Federació Socialista de Mallorca, entre ells la senadora per Mallorca Susana Moll  han llegit un article de la Constitució

El vicesecretari general dels Socialistes de Palma, José Hila; la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, han participat en la ja tradicional torrada socialista en commemoració del 41 aniversari de la Constitució espanyola. A més els tres han destacat a l’acte la importància de la reforma de la Constitució per poder avançar i continuar aplicant polítiques progressistes.

La torrada, celebrada a la plaça de son Quint de Palma i organitzada per l’agrupació de Palma Ponent, ha comptant amb Garrido qui ha exposat que “el Partit Socialista ha participat en la creació d’ambdues Constitucions, les ha negociat i estan impregnades de valors socialistes que defensen el dret a la igualtat, al treball i a un habitatge digne”. També, ha afegit que “hi ha partits que volen fer-nos retrocedir en drets, per això els socialistes han de lluitar i reaconseguir els drets perduts”. “Qui vol que no es modifiqui la Constitució, és qui vol que la societat no es mogui”, ha conclòs Garrido.

Quant a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat la importància “d’aquests 41 anys de la Constitució que han estat els de més progrés després de la Dictadura que ens ha permès avançar en drets i llibertats”. A més, ha afegit que “hem aconseguit que Balears tingui un govern socialista i estam a punt d’un nou govern progressista a Espanya”. Per aquest motiu, ha declarat que “els hi hem de dir que no passaran totes aquelles polítiques que són retrocessos”. “Hem aconseguit que no governin, però han arribat a les institucions i cada dia tenim espectacles lamentables atacant els avanços que hem aconseguit tot junts”, ha expressat Cladera.

 

Pel que fa a vicesecretari general dels Socialistes de Palma, José Hila, ha aprofitat per fer un balanç del 2019 destacant la victòria per part del Partit Socialista de quatre eleccions. A més, ha afegit que “en aquests moments hi ha gent que vol separar-nos, però el PSIB-PSOE és i serà el mur que freni a les dretes”.

També, la secretària general de l’agrupació de Palma Ponent, Carmen Orte, qui ha exposat la importància d’impulsar els serveis socials i ha defensat els drets de la gent gran reflectits a la Constitució.

Leave a Reply