Els Socialistes de Felanitx critiquen la falta de planificació del govern municipal davant l’obertura del nou centre sanitari de Portocolom

La nova Unitat Bàsica de Salut va obrir les portes aquest mes i l’equip de govern format pel PP-Pi i el regidor trànsfuga, encara no han pres cap mesura per millorar l’accessibilitat de vehicles i vianants

Els Socialistes de Felanitx critiquen que l’equip de govern municipal no ha estat capaç de planificar l’obertura de la nova Unitat Bàsica de Salut de Portocolom, encara que sabia des de principis d’any que el mes de febrer començaria a donar servei.

El Grup Socialista denúncia que “no han estat capaços de desenvolupar cap mesura per millorar la mobilitat de la via on s’ubica aquest nou centre”. I afegeixen que “aquesta escassa previsió i la desídia constant que mostra l’equip de govern del PP-Pi i trànsfuga, ja està afectant multitud d’usuaris que acudeixen al centre, alguns amb mobilitat reduïda”.

Avui dia, l’Ajuntament encara no ha situat cap pas de vianants ni ha adequat les voravies per facilitar la mobilitat a cadires de rodes o cotxets. Tampoc s’han instal·lat elements per reduir la velocitat de vehicles, ni s’han previst espais per l’aparcament dels vehicles d’emergències.

Els Socialistes de Felanitx, recorden que la mobilitat és competència municipal i, que aquesta via, des de fa temps presenta problemes greus. “Ens preocupa que, ara que s’han ampliat els serveis del Centre Cívic, els seus accessos es puguin convertir en un punt negre de la xarxa viària de Portocolom”, declaren.

Cal recordar, que l’Ajuntament tenia coneixement que IBsalut iniciava el procés per traslladar la unitat bàsica a l’edifici del Centre Cívic de Portocolom des de l’estiu de 2020. “El temps suficient per haver pres mesures que donaren solució al problema dels accessos, però no han fet cap passa per millorar la mobilitat i l’accessibilitat de la Ronda Nadal batle que és on s’ubica el nou equipament. Via que, necessita com a mínim reduir l’excessiva velocitat en la qual circulen els vehicles”, afegeixen.

En aquest sentit, el portaveu i secretari general dels Socialistes de Felanitx, Xisco Duarte, denúncia que “el batle Monserrat, durant la inauguració, no va donar cap explicació sobre el perquè no havien resolt aquest problema abans de l’obertura del nou centre de Salut, ni tampoc sobre quan ho resoldran. Mostrant una vegada més la improvisació habitual d’aquest govern municipal, que fa aigua per tots els costats”.

Finalment, els Socialistes de Felanitx conclouen dient que “novament la falta de planificació torna a ser la predomina a l’ajuntament” i fan evident que “Felanitx mereix uns governants que mirin pel bé comú i que prioritzin el benestar de tots i totes. No el que tenim ara, polítics que només treballen pels seus interessos propis”.

Leave a Reply