Els Socialistes de Mallorca defensen el nou sistema tarifari del TIB perquè “premia als usuaris que més emprin el servei i abarateix el preu a joves i pensionistes”

Jaume Mateu i Juli Dalmau, secretaris de Medi Ambient i de Política Municipal dels Socialistes de Mallorca, han celebrat una reunió telemàtica amb representants municipals socialistes per explicar i analitzar el nou sistema tarifari del TIB

El secretari de Medi Ambient dels Socialistes de Mallorca, Jaume Mateu, s’ha reunit avui amb representants locals socialistes per analitzar i explicar el nou sistema tarifari del sistema de transport públic per carretera a Mallorca.

Un nou sistema que, per a Mateu, presenta molts avantatges respecte de l’antic perquè “premia als usuaris que més emprin el servei, amb un sistema de descomptes que es van acumulant a mesura que es va viatjant”.

Es tracta d’un compromís electoral del PSIB-PSOE a les eleccions del 2019 i que ja és una realitat. A més a més, el també director general de Mobilitat del Govern de les Illes Balears ha explicat que aquest sistema tarifari “abarateix el perfil jove i el pensionista, els quals ara tenen viatges molt millors de les que tenien abans i sobretot compten amb una millora dels antics abonaments, la T-20 i la T-40, amb un sistema molt més flexible perquè permet acumular descomptes amb el diferent tipus de viatge que es fa independentment de la distància”.

Amb aquest sistema, “el que hem intentat és que sigui molt més àgil, per la qual cosa el que es fa és utilitzar la targeta intermodal com a targeta moneder, la qual s’ha d’anar validant a la pujada i baixada dels busos i automàticament es descompta el preu del viatge que s’ha fet”, ha explicat Mateu.

A més a més, Mateu ha remarcat que el sistema tarifari “dóna més flexibilitat i agilitat, millorant el servei evitant les cues per comprar els tiquets per accedir als busos i modernitzant molt el sistema, de manera que ara podem fer ús d’una targeta més àgil, pràctica o còmoda”.

Mateu ha afegit que la gent pot consultar els viatges que fa i el seu cost a la pàgina web del TIB, la qual cosa ajuda molt a saber com i perquè es viatja, i ha especificat que “la targeta ajuda a fidelitzar i incrementar els usuaris del transport públic amb un servei més àgil i competitiu”.

A la trobada, celebrada de manera virtual, també ha estat present el secretari de Política Municipal dels Socialistes de Mallorca, Juli Dalm

Leave a Reply