Els Socialistes de Mallorca exigeixen l’aplicació del Pacte Antitransfuguisme a Felanitx

Miquel Àngel Coll: “El Pi i el PP s’aprofiten d’una situació de transfuguisme per consolidar el nou pacte de govern a Felanitx, ja que disposaven d’alternatives per constituir una majoria o bé governar en minoria”

Davant l’anunci que han fet El Pi i el PP de Felanitx d’integrar a l’equip de govern un regidor trànsfuga que abandonà el Partit Socialista, la Federació Socialista de Mallorca, com a organització responsable, exigeix a les dues formacions que compleixin el Pacte Antitransfuguisme.

Miquel Àngel Coll, secretari d’Organització dels Socialistes de Mallorca, recorda que, precisament, aquesta norma es va redactar per impedir que els partits s’aprofitassin de persones que abandonaven la formació política per a la qual s’havien presentat a les eleccions.

“El Pi i el PP s’aprofiten d’una situació de transfuguisme per consolidar el nou pacte de govern”, ha asseverat Coll, alhora que recorda, de fet, que “el suport del trànsfuga és innecessari per a la formació d’un nou govern”, atès que El Pi i PP disposaven d’altres alternatives per constituir majories, o bé governar en minoria.

És per això que els Socialistes de Mallorca es refermen en els seus postulats inicials i denuncien allò mateix que vénen denunciant des de fa temps, i és que “el pla d’El Pi i PP era, des de fa temps, conformar un nou govern de dretes a Felanitx; aquesta era l’operació que la dreta de Felanitx duia pensants des de fa temps”.

Per a Coll és més que evident el fet que ambdós partits estaven en negociacions encobertes des de feia mesos i que únicament cercaven una excusa per rompre el pacte progressista que governava Felanitx des de 2015.

En aquest sentit, els socialistes insisteixen a recordar com ha estat El Pi qui ha romput el pacte de manera unilateral “sense ni tan sols voler parlar amb el Partit Socialista en cap moment, intentar reconduir la situació o refer el pacte que venia funcionant des de la legislatura passada”, fet que Coll lamenta “profundament”.

Leave a Reply