Els Socialistes de Sóller lamenten que el desmesurat augment de sous i càrrecs de PP i Cs a l’Ajuntament provoqui l’esgotament de la partida de dietes

Jaume Mateu: “Mesos després d’iniciar la legislatura tenim un Ajuntament paralitzat, sense cap projecte en marxa i amb el primer incompliment pressupostari previst”

Els Socialistes de Sóller volen demanar explicacions al batle, Carles Simarro, sobre l’esgotament de la partida pressupostària per al pagament de dietes dels regidors i les regidores de l’Ajuntament. El portaveu del Grup Municipal Socialista, Jaume Mateu, ha exigit al batle que “deixi d’amagar-se i expliqui públicament a què es deu aquesta manca de previsió”.

En aquest sentit, Mateu ho té molt clar, ja que “el desmesurat augment de salaris i càrrecs del pacte PP-C’s a l’Ajuntament, de més del 23%, ha provocat que les partides previstes per al pagament de dietes s’hagi esgotat molt abans del previst”, un fet que els socialistes ja van advertir que passaria, “igual que també van avisar els serveis econòmics municipals a través dels seus informes”.

De fet, el portaveu socialista ha recordat que “PP i Ciutadans van aprovar un augment del 12% del sou del batle i de la resta de retribucions que augmentava la despesa fins a 336.165 euros anuals, molt per damunt de la partida prevista al pressupost”.

Per això, Mateu lamenta la greu irresponsabilitat de l’equip de govern municipal per aprovar previsions de despesa sense tenir en compte la realitat pressupostària, la qual cosa provocarà retard en els pagaments de l’Ajuntament. “No sabem si tot això també afectarà la dedicació exclusiva del batle”, s’ha demanat Mateu, afegint que “suposam que no, la qual cosa demostra que a més de cometre una irresponsabilitat, el batle carrega el seu desquadrament dels comptes públics sobre la resta de regidors i regidores de la corporació”.

Per al portaveu socialista, aquest fet demostra que “l’actual equip de govern no gestiona amb la serietat que pertoca a una institució com és l’Ajuntament de Sóller”, una institució que “fins ara presentava uns comptes sanejats gràcies a la gestió econòmica i rigorosa dels socialistes l’anterior legislatura”, per la qual cosa Mateu ha demanat al batle que “no malbarati la bona situació econòmica municipal que tant ens ha costat aconseguir”.

Finalment, el portaveu dels Socialistes de Sóller també ha lamentat que “cap d’aquestes pujades injustificades de sou hagi servit per res”, ja que “mesos després d’iniciar la legislatura tenim un Ajuntament paralitzat, sense cap projecte en marxa i amb el primer incompliment pressupostari previst”.

Leave a Reply