Els socialistes defensen el pla Mallorca Reacciona com una mostra que “aquesta vegada sortirem de la crisi pensant en les persones i sense deixar ningú enrere”

La Comissió Executiva insular ha aprovat una resolució en la qual insten a totes les institucions a afrontar la crisi derivada de la COVID-19 amb un gran pacte de reconstrucció social i econòmica que ja s’està impulsant en moltes d’elles

Els Socialistes de Mallorca han reunit de forma telemàtica a la Comissió Executiva per analitzar la situació política actual i les distintes mesures i normatives que s’estan impulsant des de les institucions per pal·liar els efectes socials i econòmics de la COVID-19.

En aquest sentit, la secretària general, Mercedes Garrido, ha expressat el suport de la formació al pla Mallorca Reacciona, posat en marxa pel Consell de Mallorca, com una mostra que “aquesta vegada apostam per una sortida de la crisi pensant en les persones, sense deixar ningú enrere, a diferència de l’anterior crisi amb les retallades i el patiment ocasionat pel PP”.

D’aquesta manera, la socialista ha valorat molt positivament que el Consell destini gairebé 89 milions d’euros a la recuperació social i econòmica de Mallorca, la qual cosa suposa “una mobilització de recursos públics importantíssima amb una agilitat sense precedents, demostrant que la institució insular és útil, és fonamental per a la sortida d’aquesta crisi i que liderada pels i les socialistes es posa al servei dels més vulnerables”. Exemple d’això són els 25 milions que es destinaran a enfortir els serveis socials i als col·lectius més vulnerables.

Però la recuperació econòmica també passa pel suport a les petites i mitjanes empreses de l’illa, tal com ha explicat Garrido, amb més de 20 milions d’euros per reactivar el teixit productiu, les pimes, els autònoms i el comerç de proximitat.

A més a més, el pla també contempla que els municipis de Mallorca es beneficiïn d’una inversió de 40 milions d’euros, “la més important feta fins a dia d’avui per als nostres ajuntaments”, i quasi 3 milions més per a la modernització del Consell i la simplificació de determinats tràmits administratius.

Tot plegat, segons la secretària general, conforma un pla “ambiciós, consensuat i al servei de la ciutadania difícil de rebutjar per part de qualsevol partit polític”, per la qual cosa ha demanat el suport de totes les forces polítiques a un pla que es presenta com “la millor forma de sortir d’aquesta crisi sense que ningú quedi enrere”.

D’altra banda, la Comissió Executiva insular ha aprovat una resolució que insta a totes les institucions a assolir “un gran acord social, polític i econòmic que permeti pilotar la sortida del moment actual des de la unitat de totes les forces socials, polítiques i econòmiques de la nostra terra”.

De fet, el Govern de les Illes Balears ja ha avançat algunes de les mesures del seu pla de reconstrucció, mentre que el Consell de Mallorca ja ha presentat el pla Mallorca Reacciona i molts de municipis també estan treballant en la mateixa línia, tal com han proposat els i les socialistes a través d’una iniciativa presentada a tots els ajuntaments de l’illa.

Per als socialistes “afrontam com a societat un repte que no té precedents, per la qual cosa la resposta que donem ha d’estar a l’altura d’aquesta situació i amb una ambició comuna sense precedents per fer de Mallorca una societat que miri a l’horitzó de forma més justa, igualitària i unida”.

Per això, Garrido ha reiterat el compromís de “treballar sense descans per aixecar l’economia d’aquesta terra, recolzant-nos en els nostres principis i valors i sense renunciar a tenir unes illes més justes, més feministes, més solidàries i més sostenibles”, perquè “és el moment de fer una passa endavant sense partidismes, posant per damunt l’interès general i mesures en positiu que ajudin als mallorquins i les mallorquines a sortir de la situació provocada per la COVID-19 el més aviat possible”.

Leave a Reply