Els Socialistes denuncien els insults de VOX al Fons Mallorquí de Cooperació i l’incompliment del Reglament del Consell de Mallorca de Galmés per tolerar-los.

El president del Consell de Mallorca permet els insults al ple i evita cridar a l’ordre al portaveu de VOX després quer aquest hagi qualificat al Fons Mallorquí de Cooperació com a ‘fons de rèptils’ durant el debat d’una moció presentada pel Grup Socialista. Els diferents portaveus socialistes demanen infructuosament que el president apliqui l’article 84 del ROC per instar a rectificar els insults i lamenten la deixació de funcions de Galmés que degrada del debat del ple del Consell.

Després del lamentable al·legat de VOX en favor del franquisme del darrer ple del Consell, avui s’ha creuat novament la línia vermella del decòrum i de l’ètica del parlamentarisme, davant de la total permissivitat del president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, a qui li pertoca dirigir el debat del ple.

En el torn d’intervencions dels grups en el debat d’una moció del Grup Socialista, que defensava iniciatives en defensa del paper de les dones electes i la cooperació local a través de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears i del Fons Mallorquí de Cooperació, el portaveu de VOX s’ha referit a aquesta darrera institució com a “fons de rèptils” en una afirmació amb to clarament despectiu i intolerable per a la feina dels professionals que hi treballen, i de gran part dels ajuntaments de Mallorca, el Consell i el Govern que en formen part a través dels seus òrgans de gestió.

Davant l’evident manca d’adequació de les afirmacions proferides al decòrum necessari en el ple del Consell, els diferents portaveus del Grup Socialista han demanat al president de la institució l’aplicació del ROC, a través de l’article 84, en el qual es detalla clarament que és responsabilitat del president “cridar a tornar a l’ordre a qualsevol membre de la corporació que profereixi paraules o conceptes ofensius a la dignitat de la corporació o dels seus membres, de les institucions públiques o de qualsevol altra persona o entitat”.

El president del Consell s’ha negat a aplicar aquest article del ROC, fet pel qual el Grup Socialista ha denunciat la vulneració del reglament perpetrada. No és el primer cop que Galmés dimiteix de les seves funcions com a director del debat del ple, davant d’afirmacions que suposen vulneració de les normes de convivència bàsica. Sobre Galmés pesa una denúncia del Grup Socialista per haver permès afirmacions d’enaltiment del franquisme per haver qualificat el cop d’estat de 1936 com a “creuada d’alliberament nacional, proferides per VOX.

Leave a Reply