Els Socialistes denuncien la irresponsable actitud de VOX utilitzant un cop més els menors tutelats de Mallorca per a les seves finalitats polítiques

La ultradreta continua amb la tàctica d’usar els menors tutelats per a les seves finalitats polítiques, amb la interposició ara d’una querella basada en argumentacions falses i suposicions espúries que posen en dubte l’honorabilitat de totes les persones que han ha fet i segueixen fent feina pel sistema de protecció de menors a Mallorca.

Els Socialistes de Mallorca declaren el més absolut rebuig al fons de la querella presentada contra Javier de Juan i Fina Santiago, com a màxims responsables dels serveis socials de Mallorca i de Balears respectivament. Un cop més la ultradreta manifesta les seves formes mafioses judicialitzant la política amb querelles basades en suposicions falses, allunyades de la realitat i que posen en qüestió injustament la feina de les institucions que tenen a veure amb la guarda i custòdia dels menors amb mesures tutelars a Mallorca i a Balears.

Com ja va passar amb la denúncia que va motivar la intervenció de la Comissió de Peticions de la UE, VOX continua usant als menors tutelats per a les seves inconfessables finalitats d’arrel antidemocràtica i obertament favorables a la ruptura de l’actual sistema constitucional espanyol.

La querella de VOX pren com a excusa un cas que te per protagonista a una menor tutelada sense que hi tingui cap interès en el mateix, simplement com a argument per apuntar a suposades responsabilitats penals dirigides contra dos responsables polítics concrets. Aquest ús polític dels menors tutelats que fa VOX es demostra clarament, perque ara que forma part de la coalició PPVOX que governa el Consell de Mallorca no actua de la mateixa manera en els casos que impliquen menors tutelats i que s’han conegut en la present legislatura.

L’extrema dificultat i la responsabilitat que comporta la tutela de menors es corresponen amb la feina decidida desplegada durant els darrers 8 anys a Mallorca, per crear, posar en marxa i fer funcionar els mecanismes necessaris per millorar l’atenció que reben els menors que estan a càrrec de les institucions, l’interès dels quals és el que ha d’estar al centre de tot el sistema i fora de qualsevol argumentació política. Una creença que els socialistes han expressat sempre, des del govern i ara a l’oposició.

A dia d’avui, PPVOX al Consell de Mallorca no ha modificat ni els protocols d’atenció ni els programes de formació a professionals que treballen amb menors tutelats, programes i protocols que ha heretat de la passada legislatura, després d’una feina que va tenir el suport de la Comissió d’Experts creada a tal efecte, que va ser tant torpedinada políticament per la dreta com presa ara com a referència del model d’atenció dels menors a Mallorca. Així es demostra per la recent presència de la responsable de la Comissió d’Experts, Noemí Pereda, en unes recents jornades de formació de l’IMAS, ja en aquesta legislatura.

Leave a Reply