Els socialistes de Llucmajor denuncien que l’Ajuntament ha pagat el 50% de les seves factures de l’any 2023 de forma irregular

El ple de l’Ajuntament de Llucmajor ha aprovat per unanimitat una iniciativa encapçalada pel Partit Socialista per fer una auditoria externa a l’etapa on Pilar Bonet fou regidora d’Hisenda a l ‘Ajuntament (2019-2023)

Els socialistes de Llucmajor han denunciat que el 50% de les factures que es van pagar l’any 2023 a l’Ajuntament van ser de forma irregular. Això coincideix amb l’època on Pilar Bonet va ser regidora d’Hisenda al consistori. Bonet està acusada d’un presumpte desfalc milionari en una empresa privada.

La reclamació dels socialistes de Llucmajor arriba després que s’hagi presentat la liquidació de l’any 2023 de l’Ajuntament. El portaveu de l’Agrupació Socialista municipal, Jaume Oliver ha declarat que “l’Ajuntament de Llucmajor va pagar l’any 2023 una de cada dues factures de forma irregular. Més de 7,5 milions d’euros en més de 3000 factures han estat pagades sense contracte o en contracte verbal, totes elles amb omissió de comissió interventora, és a dir, sense un control”.

Oliver ha valorat positivament que l’Ajuntament de Llucmajor hagi aprovat per unanimitat la iniciativa socialista per fer una auditoria externa i, d’aquesta forma, fiscalitzar tots els moviments de Pilar Bonet com a regidora d’Hisenda a l’Ajuntament de Llucmajor entre els anys 2019-2023.

Per la seva banda, el portaveu adjunt del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Javier de Juan ha mostrat el seu suport al Grup Municipal en la seva iniciativa i ha reclamat al president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, també aprovi una auditoria externa a la institució insular.

De Juan ha denunciat “l’obscurantisme” que el senyor Galmés està demostrant amb el Cas Bonet. “Des del Grup Socialista al Consell de Mallorca hem demanat una auditoria externa i que convoqui una comissió de transparència. De moment, tot això se’ns ha negat. Això és una prova clara de l’obscurantisme del senyor Galmés” ha conclòs de Juan.

Leave a Reply