Els socialistes posen en valor l’impuls de l’agenda feminista del Govern de l’Estat en contraposició a l’involucionisme de la dreta.

La Secretària d’Estat d’Igualtat, Aina Calvo, participa en una trobada feminista del PSIB i rellança el Consell assessor per polítiques d’igualtat amb la docent Margalida Moll com a nova presidenta. 

El Govern de l’Estat impulsa una agenda feminista ambiciosa en la present legislatura, amb un Ministeri liderat per Ana Redondo i amb Aina Calvo com a secretària d’estat d’Igualtat. Calvo ha protagonitzat la Trobada feminista del PSIB celebrada aquest divendres, en la qual s’han posat damunt de la taula les iniciatives en matèria d’igualtat, de persecució de la violència de gènere, en contra de la tracta i per l’abolició del proxenetisme, l’explotació sexual i la prostitució. 

Són aspectes que ja compten amb iniciatives concretes en diferent grau de tramitació impulsades des del Govern de l’Estat, com la proposició de llei que s’ha registrat al Congrés per a perseguir als proxenetes i als clients de la prostitució. “És una pràctica execrable”, ha dit Calvo, que ha insistit en la reforma de l’article 187 del Codi Penal per poder “castigar el proxenetisme i la pràctica de la prostitució des del punt de vista del consumidor, i no des de les dones que s’hi veuen abocades”. 

Calvo ha ofert “tota l’ajuda que sigui necessària des de l’Estat” per que a Balears es pugui combatre la “xacra” de la violència de gènere, i ha confiat en que el PP no abandoni la seva posició de consens en aquest tema “en virtut dels pactes que mantenen amb l’extrema dreta”. 

Prèviament a l’acte s’ha celebrat la sessió del Consell Assessor per les polítiques d’igualtat del PSIB, en què s’ha escollit la llicenciada en Geografia i Història i docent Margalida Moll Serra com a nova presidenta. Moll s’ha referit al feminisme com a eina de transformació social, i ha reivindicat la imprescindible presència de la mirada de les dones en totes les polítiques de progrés que reverteixen en “una societat més igualitària i justa”. 

La Trobada Feminista de les socialistes de Balears també ha comptat amb la presència de la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, i de les respectives secretàries d’Igualtat del PSIB, Sílvia Cano i de la FSM, Nati Francés. 

Recursos addicionals

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed