Els socialistes de Mallorca denuncien que el PP intenti tapar la seva falta de transparència fent acusacions sense arguments i fent un ús polític de l ’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca

Els socialistes han declarat que “amb aquesta tàctica no aconseguiran desviar-nos del nostre propòsit de fiscalitzar la gestió del Consell i del seu president”

Els socialistes de Mallorca han denunciat la tàctica que utilitza el PP per desviar l’atenció de la seva falta de transparència fent acusacions sense arguments i fent un ús polític de l ’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca. El conseller del Grup Socialista, Andreu Serra, ha comentat que “tant PP com VOX estan utilitzant l’Institut Hípic i el món del trot per fer una mala política”.

Des del partit socialista han defensat que no es va cometre cap il·legalitat amb les contractacions a l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM). Els socialistes han declarat que “amb aquesta tàctica no aconseguiran desviar-nos del nostre propòsit de fiscalitzar la gestió del Consell i del seu president”.

Des del Grup Socialista al Consell de Mallorca han explicat que “totes les contractacions menors passada legislatura a l’IEHM tenen expedients demostrables: es criden almenys a 3 empreses, el tècnic d’àrea de l’IEHM valida la feina feta, l’administrador valida albarà i després president. Les despeses arriben més tard al Consell Rector l’IEHM que té tota la informació a disposar i aprova finalment la despesa”.

Serra ha  recordat que “aquesta legislatura, on governa PP i VOX se segueixen exactament els mateixos procediments i sistemes de contractació que fins ara s’empraven. Es continuen fent contractes menors, Reconeixement Extrajudicial de Crèdit (RECS) i Omissió de Fiscalització (OFIS), per l’especificitat de les contractacions i per la immediatesa de la necessitat. A la Junta Rectora del 2024 ja s’han duit RECS i OFIS per un valor important”.

Finalment, Serra ha destacat que “l’Institut Hípic està obert els 365 dies de l’any i a vegades necessita intervencions d’urgència. Sempre s’ha actuat amb la màxima transparència i legalitat. A l’hora de la contractació, s’han seguit criteris legals, no tan sols es van contractar empreses de municipis amb tradició de Trot. Si l’actual equip de govern només contracta a empreses de municipis amb tradició de trot, està fent una il·legalitat, perquè no és un criteri de pes, així s’exclou a la resta de municipis de Mallorca”.

Leave a Reply