El Consell de Mallorca no impulsa suficientment el Servei d’Atenció Integral a Domicili en 2024

Ni Palma, ni els municipis de la Mancomunitat del Pla disposen d’un un servei normalitzat del SAID. Una moció del Grup Socialista al Consell insta l’IMAS a impulsar un projecte pilot d’implantació del SAID al Pla de Mallorca i a Palma, per rebaixar la pressió sobre les llistes d’espera de persones majors a les residències de gent gran

El ple del Consell de Mallorca del mes d’abril debatrà una moció socialista per impulsar l’extensió del SAID a tota l’illa. El servei, creat en 2018, s’ha revelat com una iniciativa d’èxit allà on s’ha implantat, ja que permet prestar serveis de dependència i suport a persones majors a ca seva, dins del seu entorn vital. D’aquesta manera es garanteix que els majors atesos puguin seguir el seu projecte de vida al mateix redol, la qual cosa garanteixnbla seva autonomia. I al mateix temps també es redueix la pressió que s’exerceix sobre les llistes d’espera per a les residències de gent gran.

La moció proposa apostar decididament per l’extensió del SAID a tota l’illa, especialment als municipis del Pla de Mallorca i a Palma, on la implantació del servei no s’ha fet igual que a la resta de municipis. Per això s’insta a l’IMAS, a la Mancomunitat del Pla i a l’Ajuntament de Palma a què col·laborin per implantar  projectes pilot del SAID en aquests indrets.

“Tots estem d’acord en què el SAID és un projecte d’èxit que cal potenciar, però no entenem per què l’equip de govern del Consell no hi destina més recursos”. ha afirmat la portaveu socialista Catalina Cladera, que ha recordat que “Galmés es va estimar més destinar 43 milions de romanents 2022 a tarifa de residus sense negociar i no al SAID; ara disposa de 104 milions de romanents de 2023 per fer política social i esperem que ho faci”.

De fet l’ús del romanent de tresoreria en favor de l’ampliació del SAID dins de 2024 és una altre dels punts proposats per la moció socialista, en una acció que consolidi una veritable xarxa de suport a l’envelliment i a persones en situació de dependència.

La consellera Sofia Alonso no entén “com és que no es destinen més recursos a polítiques socials, que no han avançat respecte allò que es va fer durant el govern del pacte la passada legislatura”. Alonso ha recordat que la situació financera del Consell és “solvent” i que la decisió de no destinar més pressupost a les persones que ho necessiten és “una decisió totalment política de l’actual equip de Govern”. La consellera socialista creu que si prospera la moció que presenta al ple, “es pot fer una passa decidida en favor del SAID i beneficiar moltes persones majors que necessiten una atenció especialitzada que ara no tenen a ca seva ni tampoc a les residències de l’IMAS a on les llistes d’espera superen les 1.000 persones”.

Leave a Reply