Els socialistes critiquen el “paripé” del senyor Galmés i la senyora Roca per elegir el nou director del Teatre Principal en un procés sense transparència

El Grup Socialista al Consell de Mallorca ha denunciat la tardança i falta de transparència que ha tingut l’equip de govern del Consell de Mallorca (PPVOX) en el procés de selecció del nou director del Teatre Principal

El Grup Socialista al Consell de Mallorca ha denunciat la falta de transparència a l’hora de nomenar el nou director del Teatre Principal de Palma. Segons han explicat els socialistes després de la reunió del Patronat del Teatre Principal, “la consellera de cultura, Antònia Roca, no hagi respost amb cap argument les consideracions que han fet des del Partit Socialista”.

També han denunciat el retard que han portat amb aquest tema “l’anterior director va acabar el seu contracte dia 1 de setembre. Si s’haguessin fet les coses bé, en novembre ja haguéssim pogut tenir un nou director, no sis mesos després”.

La consellera del Grup Socialista, Bea Gamundí, ha participat en la reunió del Patronat i ha comentat que “s’ha incomplert el Pla d’Igualtat del propi Consell de Mallorca ja que la comissió avaluadora per elegir el nou director no ha estat paritària, dels 5 membres, tan sols hi havia una dona. A més, dels tres membres que posen les institucions (Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca i Govern Balear) tots eren homes”.

A més, Gamundí ha criticat que a la reunió del Patronat d’aquest matí se’ls ha informat que algunes puntuacions dels criteris d’avaluació per elegir el nou director es van canviar durant el procés. Tampoc s’han presentat les llistes provisionals de la selecció dels candidats per poder fer al·legacions. “Això demostra una falta de transparència molt greu per part de l’equip de govern del Consell de Mallorca i una falta de gestió, improvisant amb les puntuacions” ha conclòs Gamundí.

Gamundí també ha denunciat que “la senyora Roca ha demostrat una falta de transparència i un talant irresponsable. Hem demanat còpies dels projectes de totes les persones que es van presentat com a candidats a director del Teatre Principal i no d’hem obtingut cap. Tampoc hem obtingut informacions sobre la gestió del Teatre. Ens han obligat a votar a cegues al candidat amb més puntuació, sense tenir una còpia del projecte guanyador. A hores d’ara no tenim ni la nova programació ni el pla d’actuació per aquest 2024”.

Des del Partit Socialista han criticat la “manca de transparència i participació” en el procés de selecció del nou director del Teatre Principal. A més, han recordat que “les bases no han estat consensuades amb el sector ni en cap grup polític. La convocatòria i les condicions per optar a la plaça es varen publicar al BOIB al mateix temps que es va explicar als membres d’aquest Patronat. Des del Grup Socialista vam impugnar aquestes bases per incompliments legals i la resolució d’aquestes impugnacions ens ha generat dubtes sobre la seva naturalesa i imparcialitat”.

Per altra banda, des del PSIB-PSOE han explicat que s’han abstingut en la votació perquè “el resultat d’aquest procés és equivalent a no haver-lo convocat, ja que només s’han presentat quatre candidats, fet que posa de manifest la manca d’atractiu del Teatre Principal per als professionals del sector a causa del govern de PPVOX, que té experiència censuradora a l’Ajuntament de Palma i que al Consell van votar en contra d’una moció del PSIB-PSOE contra la censura a la Cultura. Les mateixes bases han estat dirigides, tal com van denunciar no garanteixen la imparcialitat política de la qual constantment en fan gala”.

Finalment, des del Grup Socialista han desitjat “sort i encerts” al nou director del Teatre, el senyor Martorell i han afegit que “els teus encerts seran els encerts del Teatre Principal. Estarem vigilants del pla d’actuació i la programació que es presenti”.

Leave a Reply