Els socialistes presenten l’Observatori Progressista de Mallorca, un nou web de denúncia de les polítiques ultres i de retrocés de PPVOX.

La Secretària general de la FSM i portaveu socialista, Catalina Cladera, ha presentat observatoriprogressista.org, una nova eina per “documentar les polítiques de retrocés i demostrar al Consell les mentides del sr. Galmés, al capdavant del govern PPVOX.

 Per Cladera, “una d’aquestes mentides és el pressupost del Consell per 2024”, que demostren que “PPVOX no tenen cap projecte per Mallorca”. El Grup de Consellers Socialistes presenten una esmena de devolució del pressupost, i 91 esmenes parcials valorades en prop de 55 milions d’euros.    

Els socialistes de Mallorca han posat en marxa l’Observatori Progressista de Mallorca (observatoriprogressista.org), un web per “documentar clarament els desgavells polítics de les polítiques d’extrema dreta dels governs PPVOX a Mallorca”. La portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina justifica la iniciativa per  “combatre el retrocés de la ultradreta, per que els socialistes en som el mur de contenció”.

El web inclou una crònica de la involució, on es poden trobar enllaços a les informacions contrastades que manifesten els retrocessos de les polítiques de PPVOX, en àrees com llengua catalana i educació, Memòria democràtica, canvi climàtic, transparència i bon govern o igualtat.

Així mateix es documenten les mentides i incongruències del president del Consell de Mallorca en els primers mesos de mandat. “Galmés va dir que no pactaria amb extremistes i governa amb VOX; va dir que no creixeria en estructura de govern, i es gasta 100.000 euros més en aquest apartat que el darrer pressupost del Consell; va dir que faria suport als centres infantils i no hi ha reservat ni un euro en els pressuposts de 2024, i tampoc compleix amb la retallada de les llistes d’espera a les residències de gent gran com s’havia compromès”, ha dit la dirigent socialista.

Esmena a la totaliat i esmenes parcials al pressupost 2024 del Consell de Mallorca.

De fet, Cladera ha afirmat que la darrera gran mentida de Galmés és el pressupost del Consell de 2024. El Grup de Consellers Socialistes presentaran una esmena a la totalitat del pressupost, per demanar-ne la devolució i la seva formulació de bell nou.

 

“No són uns pressupostos socials, no són municipalistes i no aprofiten els fons Next generation per a projectes impulsors d’economia i de sostenibilitat que els hem deixat iniciats. No són bons pressupostos per la nostra cultura ni per la llengua, i renuncien a seguir avançant en polítiques d’igualtat, LGTBI i lluita contra la violència de gènere”. Cladera ha fet especial esment a què són uns pressupostos que “abandonen l’escut social i deixen de banda a 60.000 famílies que varen ser beneficiàries d’alguna de les ajudes del Consell de Mallorca”, en eliminar els ajuts creats pel Consell durant la passada legislatura, per donar cobertura a les necessitats socials a ran de les alces del cost de la vida i de la crisi econòmica”.

No obstant això, en el cas que segueixi la tramitació del pressupost amb acord PPVOX, el GCS ha preparat una bateria de 91 esmenes parcials, de les que 60 són esmenes a partides econòmiques concretes, i altres 31 a la memòria econòmica del text.

Propostes per sostenir ajuts de l’escut social, millores per infraestructures esportives a municipis, per a la integració de les residències de gent gran municipal a la xarxa de l’IMAS, o per noves infraestructures socials, composen gran part de les propostes socialistes plantejades a través de les esmenes parcials. Cladera ha volgut destacar que en matèria de cultura “pretenem restituir les ajudes a les diferents entitats culturals que promouen al català i que han vist retallades les aportacions del Consell en un 60%, després que s’hagi dit que la major part d’aquestes subvencions quedaran en mans d’un Institut Cultural de Mallorca que no està creat i del què ningú en sap res”.

La majoria de les partides econòmiques que doten les esmenes socialistes surten de la enorme aportació del Consell a TIRME, 43 milions d’euros, que l’equip de govern PPVOX ha destinat a equilibrar la tarifa de tractament dels fems que paguen els municipis de Mallorca. Estam davant d’una operació tèrbola, mal explicada i incomprensible” ha dit Cladera, que ha afirmat que durant la passada legislatura el Consell va aportar recursos propis que van permetre abaixar la tarifa dels fems en prop d’un 9%, i mai es va haver de gastar aquesta quantitats de doblers com ara fan PPVOX” Cladera ha recordat que “el sr. Galmés ha acceptat la primera proposta de tarifa que ha fet la concessionària, i no ha sabut negociar amb TIRME”. Amb 43 milions d’euros que el sr. Galmés “regala a TIRME es podien ajudar a fer residències noves, reduir llistes d’espera, millorar infraestructures esportives, i així ho proposam els socialistes a les nostres esmenes”. El ple d’aprovació inicial del pressupost del Consell de Mallorca 2024 se celebra aquest dijous.

Leave a Reply