El Grup Municipal Socialista d’Andratx vota en contra dels pressuposts per l’any 2024 per les retallades en Serveis Socials, Cultura, Patrimoni, Educació i Biblioteca

Els regidors socialistes consideren que són uns pressuposts tècnics, continuistes i conservadors amb manca d’ambició política a totes les regidories. El PSIB-PSOE critica les retallades en els projectes de les regidories de Patrimoni, Serveis Socials i les ajudes a la compra d’habitatges; a més de la eliminació de diferents partides pel suport escolar

Els tres regidors socialistes a l’Ajuntament d’Andratx han votat en contra dels pressuposts que l’equip de govern del PP ha presentat per l’any 2024 perquè consideren que són: “tècnics, continuistes i conservadors amb manca d’ambició política a totes les regidories”. Així ho explicava el portaveu Toni Mir, que ha criticat les baixades en les partides dedicades a Serveis Socials, Patrimoni, Educació i Cultura.

Les inversions també han estat motiu de crítica per part dels socialistes. Consideren que el PP no preveu fer més que allò que ja estava en procés com el pàrquing del carrer Galícia: “Són inversions obligades” explicava Mir.

Pel que fa a Serveis Socials, els socialistes critiquen la baixada desmesurada de tot el departament, entre elles la que pateix partides com la de productes alimentaris que baixa fins un 60%, la disminució en 100.000€ per a projectes socials i la rebaixa del 98% en serveis veterinaris. Mir ha denunciat també la baixada del 25% en la partida per l’ajuda a la compra d’habitatges “quan varen fer bandera durant la campanya electoral”.

Els principal grup de l’oposició ha destacat també que al darrer pressupost ja va disminuir la partida de subvencions nominatives, i enguany no només no la pugen sinó que “varien els criteris del que es considera contraprestació de serveis d’un any per un altre”. Un aspecte que perjudica a diferents organitzacions socials i esdeveniments esportius tradicionals com: La Pujada A Son Mas i el Rally Sol de Ponent d’automobilisme, el Triatló d’Andratx, el Torneig de Futbol Sala o la volta a la Dragonera, entre altres.

Seguint amb les subvencions, el PSOE d’Andratx ha criticat la baixada en les subvencions destinades a l’assistència municipal de 150.000€ a 20.000€; a més de la reducció del 50% en les subvencions mediambientals.

El Grup Municipal Socialista també ha destacat la seva disconformitat en l’eliminació de la partida pel suport escolar i la baixada de les partides destinades a la conservació de les instal·lacions municipals, especialment a les escoles i escoletes del municipi. A més consideren un error disminuir en un 65% la partida per a la senyalística vial, així com es troba actualment en el municipi.

El portaveu del PSIB a Andratx també ha mencionat la baixada “més que significativa” a l’àrea de Patrimoni que comptava amb una dotació de 77.500€, i disminueix pel 2024 un 56%, amb una partida de 34.000€.

Finalment, Mir ha denunciat la manca d’aposta per la cultura de l’equip de govern, en funció a la previsió pressupostària, ja que disminueixen totes les partides fins a un 15% en el seu conjunt. Aspectes com la reducció del 50% en edició de llibres i cursos de formació o la baixada del 22% a l’arxiu i la biblioteca.

Els socialistes també han contestat a la batlessa, que haurà de fer “diferents modificacions pressupostàries, perquè no es reflexa les necessitats dels andritxols i andritxoles”. A més, han puntualitzat que “Andratx necessita uns pressuposts més expansius, i posant els ingressos al servei del ciutadà, i no continuar amb més superàvits”.

Leave a Reply