El nou límit de velocitat de 100 km/h a la Via de Cintura de Palma provocarà més embossos, més contaminació i més renou

El portaveu adjunt socialista al Consell de Mallorca, Javier de Juan, assenyala que el sr. Galmés posa un nou límit de velocitat a la via de circumval·lació de Palma quan en campanya electoral havia promès que el llevaria, “un nou incompliment de PPVOX al Consell”.

Els socialistes del Consell de Mallorca discrepen dels arguments que ha esmentat avui el president del Consell de Mallorca per justificar la fixació d’una nova limitació de la velocitat màxima a la Via de Cintura de Palma.

Segons Javier de Juan, “la decisió del PPVOX al Consell respecte la limitació de velocitat a la Via de Cintura ja estava presa “abans d’encarregar cap informe dels que ara citen”. El portaveu adjunt socialista ha afegit que, a més, són informes interns “que no hem vist” els que ha citat avui Galmés per justificar la mesura.

“És un insult a la intel·ligència que Galmés digui que a 100 per hora es contamina menys i es fa menys renou, i que els informes justifiquin que no incidirà en l’increment de l’ accidentalitat” ha dit de Juan. La decisió anunciada avui pel Consell d’acompanyar la mesura de limitació de velocitat amb el re-asfaltat de la calçada i la instal·lació de pantalles acústiques confirma per la via dels fets que la decisió d’augmentar la velocitat màxima permesa a la via en 20 km/h tindrà un efecte directe en l’augment del renou i també de la contaminació dels vehicles que hi circulen i en la taxa d’accidents i la seva gravetat.

De Juan ha criticat “l’incompliment de la promesa electoral de PPVOX”, per que van dir als seus electors que eliminarien la limitació, quan en realitat allò que han fet ha estat canviar els 80 pels 100 km/h. “Es veu que la diferència entre llibertat i imposició de la que ens acusa Galmés són únicament 20 kilòmetres hora”, ha afegit irònicament Javier de Juan.

Leave a Reply