El Pressupost del Consell de Mallorca 2024 demostra que el PP ha quedat sotmès al xantatge ideològic de VOX en matèria de llengua catalana

La portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, lamenta la retallada o el maquillatge de partides de política lingüística de Mallorca que fins a la data es dedicaven a institucions i iniciatives de defensa de la llengua catalana.

Els socialistes del Consell de Mallorca denuncien la retallada o el maquillatge de partides econòmiques del Pressupost 2024 que abans s’havien dedicat  al foment de la cultura i la llengua catalanes, i que ara queden eliminades o en suspens. Com a exemple la subvenció nominativa a la Obra Cultural Balear es rebaixa en un 30% sobre la quantitat de 2023.

A banda de l’eliminació de la Direcció Insular de Política Lingüística, decretada per l’equip de Govern PPVOX a l’inici de la legislatura, el pressupost 2024 confirma eliminació d’algunes partides i la redirecció d’altres cap a un nou Institut de Cultura de Mallorca que no està creat ni ha estat suficientment explicat per la consellera del departament de Cultura en la seva compareixença per explicar els pressupostos del seu departament en la Comissió Informativa celebrada avui.

Un Institut que “ens genera molts de dubtes”, segons ha dit Cladera “per que en el pressupost no hi apareix cap partida específica ni cap nominativa concreta” de les que deixen d’estar en el pressupost ordinari dedicat a política lingüística, que en la documentació oficial del Pressupost davalla un 60%, gairebé 1 milió d’euros en referència a la xifra consignada al mateix servei en 2023.

Cladera ha denunciat “obscurantisme sobre quan estarà aprovat aquest Institut, amb quins estatuts, quina gerència, com seran aquestes convocatòries i ajudes, per que no queda clar en cap moment que es dirigeixin a fer suport a la llengua catalana”.

L’exemple del departament de Cultura demostra clarament que “el sr. Galmés s’ha quedat sotmès al xantatge ideològic que fa VOX en quant a tot el que fa referència a la llengua catalana; ha fet un pressupost de marcat caràcter ideològic de VOX que el PP s’hi sotmet per tal de mantenir aquest govern”.

Leave a Reply