Els socialistes de Maria de la Salut s’oposen rotundament al model de creixement que proposa el PP pel poble

La moció l’han presentada al mateix ple on Bàrbara-Aina Ferriol Galmés ha prés possessió de la seva acta com a nova regidora socialista a l’Ajuntament de Maria de la Salut

Els socialistes de Maria de la Salut han presentat una moció que evidencia la magnitud de la desfeta pel poble en el nou Pla General presentat per l’equip de govern i proposa l’ampliació de terminis per fer-hi esmenes i una jornada participativa on s’expliqui el nou Pla als veinats, igual que es va fer amb la fase d’Avanç.

Aquest nou pla urbanístic preveu una població de 3.900 habitants en 15 anys. És a dir, un increment de gairebé del 73’5% en 15 anys.

Des de l’Agrupació Socialista adverteixen que “aquest augment suposarà un canvi demogràfic i, alhora, un canvi de funcionament i la pèrdua de l’essència i idiosincràsia del poble”.

A més, creuen que aquesta situació es veu encara més agreujada per l’aprovació del Decret 6/2023, de 2 d’octubre, de mesures urgents en matèria d’habitatge, que afecta directament al Pla General del municipi i incrementa encara més el sostre poblacional. I tot això durant la redacció del mateix Pla General.

Al ple es va aconseguir la suspensió temporal del Decret 6/2023 del 2 d’octubre. Ara, l’Ajuntament de Maria, governat pel Partit Popular, vol convocar un ple extraordinari per votar quins punts del decret es volen aplicar per el poble de Maria.

Per tant, com és lògic, els socialistes de Maria reclamen a l’Ajuntament que “sol·liciti la suspensió de l’aplicació del Decret d’Habitatge durant el temps necessari per tal de que els serveis urbanístics estudiïn els seus efectes i per tant, fins que l’Ajuntament estigui en disposició d’aprovar el Pla General”.

En aquest sentit, l’Agrupació socialista de Maria també proposen que l’Ajuntament insti al Consell de Mallorca “a donar suport i treballar de manera conjunta amb l’Ajuntament per tal d’establir els criteris d’aplicació i zonificació de les disposició del Decret llei 6/2023, de 2 d’octubre, de mesures urgents en matèria d’habitatge”.

Per últim, els socialistes de Maria, volen mostrar el màxim suport a les reivindicacions de la plataforma #MariaPoblePetit i compartim el seu neguit davant el canvi de rens posam a la seva disposició tal i com  Aquesta plataforma va organitzar el passat 21 d’octubre una taula rodona amb experts per debatre sobre el nou Pla General i quin tipus de creixement volen els veïnats i veïnades per Maria de la Salut. 

Bàrbara-Aina Ferriol Galmés, nova regidora socialista

En el ple d’aquest mes, també ha pres possessió la nova regidora socialista a l’Ajuntament de Maria de la Salut, Bàrbara-Aina Ferriol Galmés, que agafa el relleu d’Aina Maria Bergas.

Ferriol s’ha compromès a “treballar conjuntament amb l’altre regidora socialista (Laura Morado) per continuar fent propostes de millora pel poble de Maria de la Salut”.

Leave a Reply