Els socialistes reclamen al Consell que “rectifiqui i presenti uns Pressupostos 2024 legals”.

La portaveu del Grup Socialista al Consell, Catalina Cladera, ha exigit a l’equip de govern PPVOX que torni a formular el Pressupost 2024 per que el que es va aprovar inicialment “és il·legal”.  

El Grup Socialista al Consell de Mallorca exigeix l’anul·lació del Pressupost de la institució 2024, que va ser aprovat inicialment en la sessió de ple extraordinari del passat 23 d’octubre, i que es torni a formular un nou document comptable que estigui d’acord amb la legislació vigent. Aquesta és la petició formulada a través de la reclamació que aquest dilluns s’ha registrat al Registre del Consell.

Cladera ha assenyalat que “el Pressupost 2024 és il·legal, com ja vàrem denunciar durant el mateix ple”. Les xifres presentades per l’equip de govern presentaven un desquadrament de 8,5 milions d’euros entre els ingressos i les despeses, un fet que incompleix el mandat de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals que obliga a les institucions públiques locals a fer uns pressupostos de tots els seus ens que no incloguin dèficit.

El projecte de Pressupost del Consell es va redactar amb una previsió d’ingrés de l’aportació del Govern amb un increment d’un 7% respecte l’any 2023. Però finalment la quantitat consignada ha estat menor, sense que l’equip de govern hagi volgut rectificar la previsió inicial per adaptar les despeses als ingressos.

“Esta clar que el Consell no ha complert amb el 165.4 de la LRHL, i per tant, el projecte de Pressuposts és il·legal, s’ha de rectificar per que els ingressos i les despeses quadrin, i posteriorment s’ha de tornar a presentar a aprovació inicial” segons ha apuntat la socialista.

Cladera ha carregat en contra de l’equip de govern PPVOX, per haver fet “un altre nyap amb els pressupostos”. “El sr. Galmés demostra un gran desconeixement del funcionament de la institució, ja ho va demostrar també en el cas de la incompatibilitat de l’ex consellera del PP Raquel Sánchez i en la negociació nefasta amb TIRME que ens ha costat 43 milions d’euros a tots els mallorquins per deixar la tarifa igual com la teníem a finals de la passada legislatura”.

Leave a Reply