Puigpunyent rep el premi Rezero a la administració 2023, per la gestió dels residus

El batle de la localitat, el socialista Antoni Marí, ha recollit el guardó i ha destacat la feina “d’anys” a Puigpunyent en les polítiques de sostenibilitat i de reducció de la generació de residus.

El municipi de Puigpunyent ha estat el guanyador del Premi Rezero a l’Administració 2023. El batle de la localitat, el socialista Antoni Marí, ha rebut el guardó en un acte celebrat a la Universitat de els Illes Balears.

Puigpunyent va ser un dels primers municipis de Mallorca en implantar la recollida porta per porta, al 2004, i en facilitar la recollida separada de la fracció orgànica. Els índexs de recollida selectiva són del 70%.

El jurat ha destacat la feina continuada de Puigpunyent en la reducció de la generació de residus. Destaca en aquest sentit una iniciativa pionera, posada en marxa ja fa 10 anys, per estimular el compostatge domèstic a canvi de rebaixar el cost de la taxa municipal dels fems en un 30%.

“Després de 10 anys ja en són més de 100 les famílies que hi participen, i això suposa una reutilització gran de part de la fracció orgànica dels fems, que es converteix en compost de qualitat que els mateixos veïnats aprofiten”, ha afirmat Marí.

Puigpunyent, que compta amb poc més de 2.000 veïnats censats, te la recollida de fems com a un servei plenament internalitzat, a càrrec de la brigada municipal. “És un sobreesforç”, ha dit el batle Marí, “però mereix la pena per que permet optimitzar-ne la gestió”.

Antoni Marí ha agraït la concessió d’aquest reconeixement de Rezero, “a un municipi petit de Mallorca com és Puigpunyent”, i ha afegit que el guardó “servirà com a incentiu per anar més enfora en les polítiques que afavoreixin la circularitat i la sostenibilitat”.

Leave a Reply