El Secretari general del PSOE-Andalusia, Juan Espadas, a l’Escola de Tardor Antoni Alemany Cladera de la Federació Socialista de Mallorca.

La FSM ha organitzat una nova edició de l’Escola de Tardor Antoni Alemany Cladera, una jornada de formació que ha comptat amb la presència del senador socialista i Secretari general del PSOE-Andalusia, Juan Espadas i del S.G. de les Joventuts Socialistes d’Espanya, Víctor Camino, que han compartit debat amb Catalina Cladera, Cosme Bonet,  Ares Fernández i Javier de Juan.

Nova edició de l’Escola de Tardor Antoni Alemany Cladera, sota el lema ‘Contra la involució, més socialisme’. La Secretària general de la FSM, Catalina Cladera, el Secr.  d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet i el SG del PSOE d’Andalusia, Juan Espadas han obert l’Escola amb un debat sobre la situacíó política actual

Espadas ha determinat la necessitat de “fer feina per revertir la involució que vol implantar la dreta i els seus socis d’extrema dreta allà on governen”, com és el cas d’Andalusia amb el govern de Moreno Bonilla. En aquest marc, Espadas ha remarcat la “importància d’haver pogut fer un govern a l’Estat, amb un president amb confiança i una organització que sabia el que calia fer en cada moment davant de la necessitat de fer un pacte tant ampli”.

Pel socialista andalús, la dreta necessita accedir a les institucions “per confirmar el relat de destrucció i involució que ells mateixos provoquen al carrer,i ho demostren al Senat on han fet desfilar als presidents autonòmics per depreciar un text legal sobre l’amnistia que no coneixien, però que ells ja qualificaven com a inconstitucional”.

Espadas ha alertat de la “paradoxa que el Partit Popular que no ha cregut mai en l’estat autonòmic, usa ara el poder de les autonomies assolit el 28 de maig per atacar el govern de l’Estat”. Com a antídot, Espadas ha fet una crida al socialisme a “generar il·lusió i polítiques de govern per contrarestar la crispació que pretén generar la dreta, una estratègia d’atac a l’onada d’involució que invoca la dreta”.

De la seva banda, Catalina Cladera ha incidit en el factor afegit de l’ombra de “mala gestió i obscurantisme dels governs PPVOX, amb un ideari polític comú que complau les idees d’ultradreta i palesa una evident manca de projecte, com demostra el pressupost del Consell de Mallorca” que s’acaba d’aprovar inicialment.

En el diàleg de joves, entre els SG de Joventuts de Balears, Ares Fernández, i d’Espanya, Victor Camino, aquest s’ha referit a la necessitat de combatre els ‘mantres’ de la ultradreta com el de l'”Espanya que es romp”, que Camino ha donat la volta afirmant en positiu que en realitat “Espanya està rompedora”. La reflexió de Camino també ha derivat cap a la capacitat de difusió del relat de la dreta a través de líders i comunicadors que compren i repeteixen els argumentaris partidistes. “Volen una Espanya d’ells i per a ells, mentre que els socialistes volem una societat on hi cabem tots”.

L’Observatori Progressista de Mallorca ha protagonitzat la darrera ponència de l’Escola de Tardor, amb l’explicació que n’ha fet el seu impulsor, el vicesecretari de la FSM Javier de Juan. L’Observatori Progressista de Mallorca (observatoriprogressista.org) és un web per “documentar clarament els desgavells polítics de les polítiques d’extrema dreta dels governs PPVOX a Mallorca per combatre el retrocés de la ultradreta, per que els socialistes en som el mur de contenció”.

El web inclou una crònica de la involució, on es poden trobar enllaços a les informacions contrastades que manifesten els retrocessos de les polítiques de PPVOX, en àrees com llengua catalana i educació, Memòria democràtica, canvi climàtic, transparència i bon govern o igualtat. També es documenten les mentides i incongruències del president del Consell de Mallorca en els primers mesos de mandat.

Leave a Reply