“La violència masclista #noésinevitable”, lema dels Socialistes aquest 25N.

El PSIB-PSOE s’uneix a la reivindicació del 25N amb dues lones que ha desplegat a la façana de la seva seu de Palma, i un lema compartit que posa de relleu la importància d’actuar de manera decidida en contra de qualsevol manifestació de violència de gènere.

La Secretària general de la FSM, Catalina Cladera creu que els socialistes “hi hem de ser ara més que mai per intensificar aquesta lluita en contra de la violència contra les dones, als carrers i a les institucions, per que la violència masclista no és inevitable”.

Els socialistes de Balears secunden la jornada reivindicativa del 25N, Dia Internacional contra la Violència contra les Dones. I ho fa amb la difusió d’un lema conjunt: “La violència masclista #noésinevitable”. Durant aquests dies la seu del partit al carrer Miracle de Palma lluirà unes pancartes al·lusives a la jornada. I una nombrosa delegació de la formació participa a tots els actes institucionals i d’entitats que es convoquen durant la celebració del 25N, inclosa la manifestació que està previst celebrar demà dissabte horabaixa a Palma.

Als actes d’avui s’hi ha sumat el Secretari general del PSOE d’Andalusia, Juan Espadas, qui ha aprofitat per assenyalar que “de les 53 dones mortes a Espanya en el que portem d’any, 17 ho han estat a la comunitat andalusa”, per la qual cosa ha instat al govern autonòmic a que intensifiqui les polítiques de prevenció i atenció a les dones víctimes.

Cladera, ha reclamat el paper dels socialistes en la lluita històrica per la reivindicació de la igualtat entre homes i dones, “sense feminisme no hi ha socialisme”, en un moment en què, segons la socialista, l’entrada de l’extrema dreta a algunes institucions de Balears ha provocat “la involució en polítiques feministes”. Cladera ha usat l’exemple del Consell de Mallorca a on PPVOX formen tàndem de govern, per demostrar que aquest fet ha provocat “la retallada d’un 2% dels recursos destinats a igualtat” en el pressupost de 2024, a banda d’haver eliminat la Direcció insular d’Igualtat i Diversitat, i “maquillat” les partides econòmiques del pressupost per evitar que hi aparegui la paraula violència de gènere.

Cladera ha criticat VOX per la seva absència repetida als actes de record i homenatge a les dones assassinades a Mallorca, víctimes de violència masclista: “en l’acte del Memorial de Raixa del Consell no hi ha vingut ni un sol dels càrrecs de VOX, però el PP mira cap a una altra banda per tal de mantenir la cadira a les institucions”.

Cladera ha reforçat el compromís socialista en la lluita del feminisme, i en contra de la violència masclista, des del mateix moment que enguany hi ha 53 dones assassinades per homes a l’Estat, i en són més de 1.200 des de 2003. “Mentre hi hagi una sola dona assassinada per violència masclista, allà hi serem els socialistes per seguir-ho denunciant”.

El recent nomenament d’una nova ministra d’Igualtat, Ana Redondo, al Govern de l’Estat, suposa una nova mostra del compromís que el Partit Socialista aporta a la lluita feminista des del vessant institucional “per seguir dissenyant polítiques contra la violència i en favor de la igualtat i fer el contrapès a tot allò que està passant des d’altres institucions”.

Leave a Reply