Els socialistes de Sóller critiquen la deixadesa de la Torre Picada per part de l’Ajuntament i el Consell de Mallorca

Jaume Mateu: “Denunciam la manca d’interès per part de les dues institucions en la bona conservació i gestió del monument, tan emblemàtic per als sollerics i solleriques”

Els socialistes de Sóller han criticat la deixadesa de la Torre Picada per part de l’Ajuntament i el Consell de Mallorca. El portaveu dels socialistes de Sóller, Jaume Mateu, ha declarat: “Denunciam la manca d’interès per part de les dues institucions en la bona conservació i gestió del monument, tan emblemàtic per als sollerics i solleriques”.

La Torre Picada va ser adquirida pel Consell de Mallorca el passat mes de desembre de 2022, després d’anys de reivindicació. Amb aquesta compra es va poder garantir que la Torre queda en mans públiques i que els sollerics i solleriques la poden gaudir com han fet sempre.

Per a la seva gestió i conservació es va proposar a l’Ajuntament un conveni en el qual el Consell de Mallorca assumia les despeses de manteniment i conservació. Per part de l’Ajuntament, s’havia de garantir l’obertura de la torre un pic per setmana i l’organització de visites per part d’entitats o institucions. Amb aquesta finalitat l’Ajuntament havia d’aportar una persona encarregada d’aquesta gestió.

Mateu ha conclòs que “passats gairebé 6 mesos de la proposta de conveni, no s’ha fet cap passa per a la seva tramitació. Els dies passen, la Torre no es pot visitar i no sabem qui se’n farà càrrec. I ja s’han produït alguns desperfectes a l’entrada de l’edifici”.

Leave a Reply