Francina Armengol i Catalina Cladera, úniques precandidates a secretàries generals del PSIB-PSOE i dels Socialistes de Mallorca respectivament

Francina Armengol reeditarà de nou el càrrec de Secretària General del PSIB-PSOE, després dels mandats de 2014-2017 i 2017-2021, mentre que Catalina Cladera substituirà Mercedes Garrido com a Secretària General dels Socialistes de Mallorca

Francina Armengol i Catalina Cladera han presentat les seves precandidatures per a les secretaries generals del PSIB-PSOE i de la Federació Socialista de Mallorca, respectivament, essent les úniques que optaran al càrrec, ja que el període per a la presentació de precandidatures, que s’inicià amb les convocatòries dels congressos respectius, ja s’ha tancat.

La següent passa és que les dues precandidates recullin i presentin els avals, que es podran presentar de manera física o telemàtica. El període per a la recollida començarà aquest dimecres, 6 d’octubre, i el termini per a la presentació clourà el 20 d’octubre.

D’acord amb les bases de convocatòria dels 14ens congressos del PSIB-PSOE i de la Federació Socialista de Mallorca, el mínim d’avals requerits per obtenir la condició de candidata és del 2% en el cas de PSIB-PSOE i del 3% en el cas de la federació insular.

Atès que només s’ha presentat una precandidatura per a cada una de les secretaries generals, en el moment en el qual se certifiqui la validesa dels avals, i una vegada transcorregut el termini establert per a la formulació de recursos, es procedirà a la proclamació definitiva de les candidates com a secretàries generals, sense necessitat de votació.

Reforç del lideratge socialista

Tant el PSIB-PSOE com els Socialistes de Mallorca acudeixen als respectius congressos amb el partit unit entorn d’un lideratge fort i amb un projecte sòlid i de futur.

L’objectiu és reeditar la victòria electoral de 2019, que dugué els socialistes a guanyar, per primera vegada en la història, les eleccions autonòmiques i a governar en més institucions que mai, entre elles el Govern de les Illes Balears, tres consells insulars i nombrosos ajuntaments, també els principals.

En el cas de Francina Armengol, aquesta serà la segona vegada que reedita el càrrec de Secretària General del PSIB-PSOE, iniciant així el tercer mandat consecutiu després dels mandats de 2014-2017 i 2017-2021.

Respecte de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera s’erigirà en nova Secretària General dels Socialistes de Mallorca en substitució de Mercedes Garrido, qui ja ha anunciat que no optarà a la reelecció.

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed